Uit-je Tent 2017 barst van de activiteiten

Uit-je Tent festival 2017

Ook dit jaar is er weer meer dan genoeg te doen op het Uit-je Tent festival

ZOETERMEER – Nog een paar weken, en het wordt weer druk in de Noordoostpolder. Want van 8 tot en met 12 juni vindt daar namelijk weer het Uit-je Tent evenement plaats.

Een evenement dat van origine is bedoeld om kampeerders ook eens met de Noordoostpolder kennis te laten maken. Dat is goed gelukt, want sinds de eerste editie van dit evenement in 2011 is het door honderdduizenden mensen bezocht.Gastvrijheid staat voorop tijdens Uit-je Tent 2017. Je kunt er weer heel goedkoop overnachten (vanaf 10 euro per plaats per nacht) en er zijn weer talloze activiteiten waar je aan mee kunt doen. Veel daarvan zijn helemaal gratis. Er is veel variatie, dus er is voor iedereen wel iets dat hij of zij leuk vindt.

Uiteraard is het evenement in de loop der jaren met de tijd meegegaan. Nog steeds is het evenement min of meer als een fesitival opgezet. De activiteiten zelf zijn nu ook op die manier opgezet. Zo is er nu bijvoorbeeld ook een Food Festival. Daarnaast is er ook meer dan genoeg te doen voor mensen die meer van creativiteit, cultuur en natuur houden.

Heel gezellig is ook het bourgondische ontbijt op zondag 11 april. Dat wordt gehouden in het Kuinderbos bij Staatsbosbeheer (SBB), waar de boswachter de gastheer is. Vanaf 9.00 uur kun je aanschuiven voor een broodbuffet, je eigen eitje koken boven een kampvuur en genieten van Bourgondisch beleg, met diverse soorten jam en vleeswaren. Ook wordt er op authentieke wijze verse zalm gerookt boven het vuur.

Meer informatie over het festival vind je op www.uit-jetent.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel