‘Tenten voor Turkije’ zamelt tenten in voor slachtoffers aardbeving

Tenten voor Turkije

‘Tenten voor Turkije’ zamelt tenten in voor slachtoffers aardbeving

Organiseren zit Paul Nipius in het bloed. Hij is niet alleen de man achter Kampeerbelevenis, maar ook achter diverse andere succesvolle evenementen. Hij zet zich ook wel eens in voor het goede doel, zoals met deze inzamelingsactie van kampeertenten voor Turkije.

De boodschap van ‘Tenten voor Turkije’ is duidelijk: “Heb jij (een) schone, hele en complete tent(en) die je wil schenken aan mensen in nood? Laat het ons weten en zegt het voort. Elke tent is er één!”

Dat er in Turkije dringend behoefte is aan tenten en andere hulpgoederen, moge duidelijk zijn. Naast de meer dan 30.000 mensen die er het leven hebben verloren, zijn er nog veel meer mensen die door de aardbeving gewond en/of dakloos zijn geworden. Een bruikbare tent kan die dakloze mensen een tijdelijk onderdak bieden tegen de elementen. Laten we niet vergeten dat het daar winter is en dat de temperaturen daar regelmatig rond of onder het vriespunt liggen.

Meer dan alleen geld

Evenementenorganisator Paul Nipius wilde meer doen dan alleen geld geven. Dit omdat Turkije in zijn hart zit en hij op meerdere manieren aan Turkije verbonden is. Er zijn natuurlijk heel veel manieren om meer te doen dan alleen geld geven. Nipius besloot om zich te focussen op het inzamelen van tenten: “In Turkije en Syrië is nu behoefte aan onderdak. Een tent kan dat bieden, al is het maar een dak van doek. Mensen die een tent op zolder hebben liggen, of in de schuur, kunnen die doneren. We zijn met name op zoek naar grote (gezins)tenten, al zijn iglotenten natuurlijk ook welkom. Het is vooral belangrijk dat ze heel, schoon én compleet zijn.”

Eerste tenten zijn al binnen

Nipius hoopt ook dat de kampeerbedrijven bereid zijn om hun winkeldochters af te staan en kan melden dat de eerste tenten inmiddels binnen zijn. Hoewel de actie ‘Tenten voor Turkije’ heet, worden ze uiteraard ook voor de slachtoffers in Syrië ingezameld. Om voldoende tenten te kunnen inzamelen, is Nipius nu vooral bezig om overal aandacht te vragen voor Tenten voor Turkije: “Gas geven en reuring creëren is nu het belangrijkste. Daarna komt de rest, maar met mijn ervaring in het organisatievak komt dat wel goed. Ik heb al contact opgenomen met de moskee in mijn stad. Die zijn erg blij met dit initiatief. Binnenkort spreek ik de koepel, waar de moskee aan is verbonden, om te bespreken hoe we de tenten kunnen overdragen. Wellicht kunnen zij een rol spelen bij het transport van de tenten en anders regel ik dat zelf.”

Ook een tent over?

Ben jij een van die kampeerders die op zolder, in de kelder, garage of schuur nog een tent heeft liggen die schoon, heel en compleet is en waarmee je de getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië wilt helpen? Neem dan contact op met Tenten voor Turkije. Dat kan via de mail: tentenvoorturkije@gmail.com. Dan kun je samen overleggen hoe jouw tent bij de inzamelingsactie terecht komt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel