Tentkamperen voor waaghalzen

EXØD ARK 3.1 tent

Tentkamperen voor waaghalzen

Het Frans bedrijf EXØD presenteert een tent die je niet alleen op de grond kunt zetten, maar ook aan een of meer boomtakken of andere bevestigingspunten kunt ophangen.

Qua eerste indruk verschilt de EXØD ARK 3.1 niet zo veel van een normale koepeltent. Het karakteristieke exoskelet hebben we ook al eerder gezien, onder anderen bij de tenten van Heimplanet. Maar deze tent is dus ook geschikt om aan een boom of tussen muren of rotsen op te hangen.

Dat kan resulteren in een spectaculaire slaapplek, zoals je hieronder kunt zien. In zulke situaties kun je maar beter niet al te slaapdronken zijn, als je uit bed stapt. Net als bij een normale oppompbare tent bestaat de constructie van de EXØD ARK-tent uit een buisvormig, oppompbaar frame. Je kunt de tent in minder dan een minuut opzetten door de buizen op te pompen en de tent er vervolgens aan op te hangen.

Ergens aan hangen, of ergens tussen spannen

EXØD ARK 3.1 tentAls je de tent niet op de grond wilt opzetten, kun je kiezen uit twee ophangmethoden. Met de ene bevestig je de vier spanbanden op de vier hoeken gezamenlijk aan één punt, zoals een sterke boomtak. Bij de andere methode bevestig je de banden individueel aan bomen of andere bevestigingspunten. Daar is de constructie helemaal op gemaakt. De fabrikant gebruikt onder andere koolstofvezel voor de versteviging van de vloer, zodat deze niet helemaal slap gaat hangen.

Twee varianten

Dorian Fleuri, de Franse maker en bedenker van de tent, wil hem in meerdere varianten aanbieden. De standaardvariant is bedoeld om op de grond op te zetten. Daarnaast komt ook de hierboven besproken variant die je ook op kunt hangen. De EXØD ARK 3.1 tent is op dit moment nog niet in productie. Fleuri hoopt het benodigde kapitaal voor de productie via crowdfunding te verwerven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel