Tentsla introduceert bustent voor Tesla Model Y

Tentsla X1 tent voor Tesla Model Y

Tentsla introduceert bustent voor Tesla Model Y

Tentsla heeft een vierpersoonstent ontwikkeld die aan de achterkant van een Tesla Model Y kan worden bevestigd. De X1 is momenteel het onderwerp van een ‘Kickstarter crowd-funding campagne’ en wordt gemaakt door het in Colorado gevestigde bedrijf Tentsla.

Er zijn al verschillende van dit concepten bestaan die aan kleine bestelwagens en terreinwagens kunnen worden gekoppeld. De koppeling aan een Tesla Model Y biedt dankzij de ‘Camper Modus’ toch weer extra mogelijkheden.

Camper modus

De tent is bedoeld om te gebruiken in combinatie met de ‘camper modus’ van de Model Y. De elektrische SUV kan dan ook bij stilstand automatisch de verwarming en airconditioning regelen. Doordat de Tentsla X1 aan de Tesla is gekoppeld, wordt ook het interieur van de tent verwarmd en gekoeld. Dat is natuurlijk wel zo prettig.

Net als een opblaasbare bustent

Verder wordt de X1, net als andere bustenten aan de achterkant van de Model Y via een soort van tentflaptunnel. Daarbij zitten de randen met klittenband rond de omtrek van de geopende achterklep van de SUV vast. Het opzetten van de tent zou slechts vijf minuten duren en gebeurt met behulp van een bijgeleverde pomp om het oppompbare frame van de tent op te pompen.

Voor vier personen

Eenmaal opgezet biedt de X1 plaats aan maximaal vier personen in het hoofdcompartiment. Dat is ongeveer 220 cm lang, 210 cm breed en 180 cm hoog is. Je moet dus geen al te grote luchtbedden of slaapmatten gebruiken, anders is er hooguit plek voor drie personen. Eventueel kunnen er nog een paar mensen in de achterkant van de Model Y slapen, zeker als deze is uitgerust met bijvoorbeeld een op maat gemaakte matras.

De X1 heeft ook een met stokken ondersteunde luifel over de volledige breedte van de voordeur, een achtertent die voor wat schaduw voor de Model Y zorgt, en een luifel bij de zij-ingang.

Past in de frunk

Tentsla gebruikt waterdicht Oxford-polyester voor het tentdoek en de vloer, Oxford-bedekt TPU (thermoplastisch polyurethaan) voor de luchtkolommen, Terylene-nylon gaas voor het insectennet, en matzwart gecoat aluminium voor de tentstokken van de X1. De tent kan worden opgeborgen in een bijgeleverde tas. Dit 21 kilo wegende pakket past in de onderste kofferbak of in de “frunk” (voorste kofferbak) van de Tesla.

Wie de Tentsla X1 nu via de Kickstarter campagne bestelt, kan hem dankzij de ‘Super Early Bird’ korting voor 599 dollar kopen. De uiteindelijke verkoopprijs zou 1.199 dollar bedragen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel