Tipitrailer: tenttrailer met tipi

Tipitrailer

Keuken en zithoek van de Tipitrailer

LOCHEM – De Tipitrailer is een compleet nieuw concept onder de tenttrailers. De trailer is bedoeld voor de iedereen die graag met een tenttrailer op reis gaat en een beetje avontuur én koudere weersomstandigheden niet schuwt. Centraal in de tipi bevindt zich namelijk de houtkachel, waarvan de schoorsteen ook meteen als de centrale mast voor de tipi fungeert.

Een tenttrailer waarbij de kachel het middelpunt vormt is natuurlijk al vrij uniek te noemen,  de rest van het concept dat Peter Wentink heeft ontwikkeld is ook best bijzonder. Waar menigeen bij een tipi iets vrij primitiefs verwacht, zal men verbaasd zijn dat de Tipitrailer gewoon ‘af’ is en verre van primitief. Peter Wentink, die door de week een hoveniersbedrijf in Lochem runt, kampeert bij voorkeur als het niet zo warm is. Zijn Tipitrailer is dan ook helemaal voor dergelijke omstandigheden ontwikkeld. Zo is de houtkachel voorzien van extra ventilatieopeningen waarmee warme lucht naar de zithoek wordt gevoerd zodat het daar altijd prettig toeven is.

Comfortabel slapen en luxe koken

De Tipitrailer is voorzien van een comfortabele 2-persoons slaapplaats met koudschuimmatrassen, bovendien kan zithoek nog worden omgebouwd tot extra slaapplaats voor bijvoorbeeld de kinderen. Ook is de trailer voorzien van een keuken, die uitschuifbaar is gemaakt en ook onderweg kan worden gebruikt. Opvallend is het hittebestendige keramische werkblad. Verder heeft de keuken een tweepits gascomfort met automatische beveiliging, een spoelbak met kraan en een koel/vries lade.

Varioluifel

Tipitraler luifel

Variabele luifel

De tipi, die totaal ongeveer 4 meter hoog is en een diameter van bijna 7 meter heeft, is voorzien van een zogenaamde varioluifel. Door het openritsen van één of meerdere inzetstukken en het gebruik van enkele telescoopstokken kan een luifel worden gemaakt die naar alle weerstomstandigheden kan worden aangepast.

Geen lichtgewicht

Door het grote volume van de tent, de kachel, keuken en alle andere zaken is de Tipitailer geen lichtgewicht. Leeg weegt de wagen, die is opgebouwd van 25mm sandwichpanelen op een frame van verzinkt en gepoedercoat staal, zo’n 650 kilo. Beladen mag de wagen 1200 kilo wegen.

Meer informatie vind je op www.tipitrailers.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel