Tenttrailer vouwt zichzelf uit met druk op knop

Tentrailer van Holtkamper vouwt zichzelf uit met druk op knopWie snel is kan hem nog zien op de Caravana in Leeuwarden: de nieuwe tenttrailer van Holtkamper, genaamd Aero Wind Force. Met één druk op de knop vouwt deze zichzelf uit en ook weer in. Dit is mogelijk dankzij het Wind Force-vouwsysteem, waar tenttrailerfabrikant Holtkamper het patent op heeft.

De nieuwe tenttrailer bezit nog meer nieuwe vindingen. Zo is er geen voortentframe meer nodig en rusten er geen tentstokken meer op de grond.

Ook ontbreken de scheerlijnen, waardoor de Aero veel minder plaats inneemt op de camping. Het nieuwe Membrane Airco System zorgt, zonder gebruik van stroom,  voor verkoeling tijdens warme dagen. De tent veert mee met windvlagen, waardoor hij ook in ruiger weer overeind blijft.

De trailer van de Aero Wind Force is smal geconstrueerd waardoor het geheel relatief licht van gewicht blijft. Snelheden van 130 kilometer per uur zijn geen probleem.  De tenttrailer is uit te breiden met verschillende modules voor extra ruimte en comfort.

Holtkamper Wind ForceOp de plaats van bestemming zet de gebruiker de tenttrailer op de gewenste plek, verwijdert het dekzeil en start het Wind Force-systeem met een druk op de knop. Het grondzeil komt automatisch op de goede plek, de tent vouwt zichzelf uit met behulp van overdruk. De carbon tentstokken bewegen mee en vormen een frame dat automatisch in elkaar schuift en op spanning komt. Bij het invouwen werkt het systeem precies omgekeerd: een vacuüm zorgt ervoor dat de tent weer netjes in de trailer verdwijnt.

Afgelopen augustus won het systeem de internationale Design Award Innovations for new mobility 2012-2013. De Caravana is nog tot en met 22 januari te bezoeken in de Expo WTC in Leeuwarden.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel