Terracamp bouwt als de eerste de Mercedes Vito 4×4 W447 om tot buscamper

Tecamp Mercedes Vito W447 4x4

Terracamp neemt als eerste de Mercedes Vito W447 4×4 onder handen

HAGEN – De komende editie van de CMT in Stuttgart, die wordt gehouden 17 tot en met 25 januari 2015, heeft weer de nodige noviteiten.

Zo laat Terracamper uit Hagen voor het eerst de Tecamp op basis van de nieuwe Mercedes Vito 4×4 zien. Daarmee is deze camperproducent de eerste die de allernieuwste (W 447) versie van de Vito 4×4 tot camper ombouwt.

De Tecamp heeft de Mixto versie van de nieuwe Vito als basis. De maximaal toelaatbare massa bedraagt 3050 kg.

Nieuwe elektrische installatie en luchtvering

De camper heeft nog meer noviteiten, zo wordt de buscamper voorzien van de nieuwe “Power Elektrik” elektrische installatie van Votronic, die middels een tablet kan worden bediend,  en de nieuwe luchtvering van VB Airsuspension. In samenwerking met offroad specialist Iglhaut biedt Terracamper rond de Mercedes Vito bovendien een heel assortiment met offroad toebehoren en opties, zoals verhoogde vering, bodembescherming en speciale banden.

Door de compacte afmetingen is de Tecamp natuurlijk ook prima geschikt voor al het dagelijks verkeer terwijl de vierwielaandrijving het mogelijk maakt om op plaatsen te komen die met een normale camper onbereikbaar zijn. Om het manoeuvreren in de stad en op parkeerplaatsen te vereenvoudigen is de camper voorzien van een achteruitrijcamera. De OM 651 dieselmotor met een cilinderinhoud van 2.143 cc, die een vermogen  van 140 kW / 190 pk levert, zorgt voor een maximale snelheid van ruim 200 km/u zodat er voor zover het verkeer het toelaat ook flinke dagtrajecten kunnen worden gemaakt.

 Mercedes Vito W447 4x4Net als de (maximaal 4) stoelen zijn ook de meubelelementen op rails gemonteerd. Zo zijn ze op meerdere posities te plaatsen en ook eenvoudig te verwijderen.

Dat kan in Nederland wel consequenties hebben met betrekking tot de toekenning van een camperkenteken en het bijbehorende lage tarief voor de houderschapsbelasting. Daarvoor is o.a. een vast gemonteerd keukenblok vereist.

Like dit artikel
Tweet dit artikel