Terugroepactie assen van AL-KO caravanonderdelen

BremstrommelKÖTZ – De Duitse caravanonderdelen fabrikant AL-KO is een vrijwillige terugroepactie gestart voor een bepaald type caravanassen.

Omdat de fabrikant een optimaal veiligheidsniveau wil bieden, worden de remtrommels in de maatvoering 2361 en geproduceerd tussen oktober 2012 en mei 2013, teruggeroepen.

Als fabrikant van caravanonderdelen voert AL-KO regelmatig marktonderzoek uit. Hierbij werd de aandacht getrokken door onregelmatigheden in de verflaag op remtrommels voor assen met bovengenoemde maat. In het ergste geval kan dit van invloed zijn op de veiligheid van de wielaansluiting doordat de wielbouten loskomen.

Het betreft alle enkelassige caravans van Duitse, Sloveense of Scandinavische fabrikanten met een toelaatbaar totaalgewicht van meer dan 1600 kilogram, met een AL-KO as en geleverd na oktober 2012. AL-KO vraagt daarom alle gebruikers die in het bezit zijn van zo´n caravan contact op te nemen met hun dealer of met AL-KO om vast te stellen of hun caravan onderwerp is van deze vervangingsactie. Van de betrokken caravans zullen de remtrommels op de as worden vervangen. De vervanging gebeurt geheel kosteloos via de dealers of garages.

Contact

AL-KO produceert wereldwijd meer dan één miljoen assen per jaar. Ongeveer 7000 daarvan vallen onder deze terugroepactie. Als u eigenaar bent van een van de hierboven omschreven caravans vragen wij u direct contact op te nemen met uw caravandealer of met een AL-KO servicepunt www.al-ko.de/haendler/01, of telefonisch contact op te nemen. AL-KO Automotive Technology heeft een speciaal servicenummer in het leven geroepen: +49 (0)8221 97 9157 of vanuit Duitsland: 0800 / 255 60 00 (gratis), bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Informatie is ook te vinden op de website: www.al-ko.de/sicherheitskampagne.

Like dit artikel
Tweet dit artikel