Terugroepactie bij zowel Knaus als Concorde

Steeksleutels

Campers van Knaus en Concorde terug naar de garage

ZOETERMEER – Het komt niet vaak voor, maar ook campers ontkomen zo nu en dan niet aan een terugroepactie. In dit geval gaat het om de Duitse fabrikanten Knaus en Concorde, die een behoorlijk aantal voertuigen terug moeten roepen voor een modificatie.

Volgens de Duitse autowebsite autopraxis.de betreft het bij Knaus de modellen Sun TI, Sky i en Sky i AMC van de bouwjaren 2012 en 2013, waarbij ons overigens niet bekend is hoeveel campers het in dit geval betreft. Van Concorde zijn wel concrete aantallen bekend, het betreft volgens autopraxis.de in dit geval totaal 357 voertuigen van de bouwjaren 2010 tot en met 2014 die sinds juli 2014 worden teruggeroepen.

Volgens de aanwijzingen voor de Knaus dealers kan de bevestiging van een kunststof plaat van de Sun TI, Sky i en Sky i AMC van bovengenoemde bouwjaren afbreken waardoor de plaat tijdens de rit op de weg kan vallen.

Bij Concorde betreft het alle modellen die zijn voorzien van een gastank met crashsensor, samen ook wel “MonoControl CS Gastank” geheten. Hier moet een extra montagebeugel worden ingebouwd om de bewegingsvrijheid van de gasdrukregelaar aan de gastank in goede banen te leiden. Na reparatie worden de Concorde campers voorzien van een sticker met het opschrift GT-CS14 als bewijs dat de reparatie inderdaad is uitgevoerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel