The Happier Camper: multifunctioneel, modern én vintage

The Happier Camper RC1 caravan

The Happier Camper laat zien dat modern en vintage goed samen kunnen gaan.

ZOETERMEER – Het zal ons benieuwen of The Happier Camper ooit in Europa te koop zal zijn. Of dat een aantal van de unieke aspecten van de Happier Camper misschien worden overgenomen door Europese fabrikanten.

Want het concept van de in de Verenigde Staten ontwikkelde The Happier Camper lijkt heel eenvoudig, maar dat is natuurlijk ook de kracht van een goed concept.

Bij The Happier Camper is men afgestapt van het idee dat een caravan, als je hem koopt, een vaste indeling heeft die je niet kunt veranderen. De inrichting van The Happier Camper kun je gewoon zelf achteraf veranderen.

Het is dan ook geen standaard caravan, je kunt hem meer zien als heel universele vrijetijdsaanhanger met overnachtingsmogelijkheden. Doordat de caravan een geheel zelfdragende monocoque opbouw heeft, draagt het interieur niet bij tot de stijfheid van de opbouw. Je kunt het interieur van The Happier Camper HC1 dan ook helemaal verwijderen. Of anders inrichten. Niet alleen wat losse kastjes, maar ook het keukenblok kun je gewoon uitnemen of verplaatsen. De vloeroppervalkte is min of meer ingedeeld in 15 vierkante segmenten, en alle interierdelen hebben de maat van zo’n segment. Je kunt ze net als Lego blokjes neerzetten waar je wilt. Uiteraard heeft dit ook zijn beperkingen. Want een keukenblok heeft een afvoer nodig, en een gas- en waterleiding. Dat wil zeggen, naar Europese begrippen. In The Happier Camper is het keukenblok gewoon niet meer dan een eenvoudige kitchenette met een enkel gaspitje en minimaal spoelbakje, zodat er geen aansluitingen nodig zijn. Het comfort is dus wat beperkter dan wat wij in Europa van een caravan gewend zijn.

Dat is ook logisch, want kamperen is voor de Amerikanen heel iets anders. Dat is voor hen een weekendje hiken, jagen of surfen. Dan heb je slechts een minimale hoeveelheid comfort nodig. En als ze langer op pad gaan, dan nemen ze toch de camper, die ze daar RV (Recreational Vehicle) noemen of een grotere caravan van het formaatje Airstream.

Verder oogt The Happier Camper typisch Amerikaans. Ze zijn daar nog steeds gek op vintage, en ook The Happier Camper is in vintage look gebouwd. Niet dat hij ouderwets is, want de gebruikte technieken, zoals ledverlichting, de honigraat vloer en de polyester opbouw, zijn gewoon heel modern.

De gebruiksmogelijkheden zijn natuurlijk het leukste. En eindeloos. Zoals je bij meer sportieve caravans ziet, heeft The Happier Camper een zijdeurtje plus grote achterklep. Die enorme achterklep maakt het mogelijk om allerlei grote zaken in de caravan te laden. Een mountainbike, crossmotor, surfboard of kano, het kan allemaal. En daarnaast, zelfs echt letterlijk daarnaast, of ervoor, of eronder, heb je dan nog de mogelijkheid om middels losse elementen een slaapplaats of bergruimte te creëeren. Precies zoals het past en zoals je wilt. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om die losse elementen als je wilt ook buiten neer te zetten, en kun je The Happier Camper ook als mobiel kantoor of verkoopwagen inzetten.

Meer informatie kun je vinden op de website van The Happier Camper.

Like dit artikel
Tweet dit artikel