Therm-a-Rest combineert het beste van beiden in EvoLite matras

Therm-a-Rest EvoLite slaapmat

Self inflating matje én luchtbed in één

ZOETERMEER – Ergens lijkt een zelfopblazende slaapmat ideaal. Deze biedt namelijk een redelijk hoge isolatiewaarde bij een redelijk slaapcomfort. Helaas is de isolatiewaarde meestal minder goed dan die van een echte isolatiemat en het slaapcomfort is ook niet echt iets waar je even vrolijk mee wakker wordt.

Voor kampeerders die evengoed iets minder hechten aan die hoge isolatiewaarde maar wel een lichtgewicht matras zoeken die compact opgeborgen kan worden en een prima slaapcomfort biedt, is er nu de EvoLite matras van Therm-a-Rest.

Therm-a-Rest Evolite slaapmatDeze EvoLite matras combineert namelijk een zelfopblazende slaapmat met een luchtbed. Nadat het matje zich zelf heeft opgeblazen, kun je met enkele ademteugen de rest van de matras verder opblazen totdat deze een dikte van ongeveer 5 cm heeft bereikt. Deze combinatie verenigt zo de goede eigenschappen van luchtbedden (comfortabel, lichtgewicht en compact) met het gemak en comfort die self inflating matjes bieden. De isolatiewaarde van 2.1 maakt de mat geschikt voor gebruik in 3 seizoenen.

De EvoLite Regular meet opgeblazen 183 x 51 x 5 cm, weegt 480 gram en heeft een pakvolume van 20 x 13 cm. De EvoLite Large meet 196 x  63 x 5 cm, weegt nog steeds maar zo’n 650 gram en heeft een pakvolume van 24 x 14 cm. Voorts kraken de matjes niet als je er op beweegt en hebben ze een redelijk stroeve oppervlakte zodat je er niet meteen van af glijdt als de grond niet helemaal horizontaal is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel