Therm-a-Rest introduceert sterk verbeterde NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest NeoAir slaapmatten

Therm-a-Rest introduceert sterk verbeterde NeoAir slaapmatten

De Therm-a-Rest NeoAir XLite NXT model 2023 moet een nieuwe standaard bij de slaapmatten zetten. Cascade Designs heeft het ontwerp en de materialen van het overbekende NeoAir XLite en NeoAir XTherm slaapmatjes voor kampeerseizoen 2023 verbeterd.

De verbeterde NeoAir slaapmatten zijn niet alleen warmer, dikker en soepeler dan het vorige model geworden. Een veel gehoorde ergernis bij dit soort slaapmatten is ook het geluid. Ze kraken namelijk behoorlijk. Bij de nieuwe versie van deze Therm-a-Rest NeoAir slaapmatjes is dat irritante geluid aanzienlijk verminderd.

‘Minder is echt meer’

“Het is onze missie om innovaties te ontwikkelen die afleiding voorkomen en kampeerders in staat stellen om goed uit te rusten en zich te concentreren op de schoonheid van moeder natuur. Het gaat niet om meer te creëren. Het is een onophoudelijk streven om beter te bouwen,” zegt Kalon Pilmanis, Vice President of Product bij Cascade Designs, het moederbedrijf van Therm-a-Rest.

“Onze 2023-introducties zijn het resultaat van een initiatief: minder is echt meer. Met minder gewicht, bulk, geluid en impact op het milieu hebben we onze hoogst gewaardeerde producten drastisch verbeterd, waardoor kampeerders zijn uitgerust voor een nog comfortabelere nacht onder de sterrenhemel.”

Therm-a-Rest NeoAir XLite NXT

De NeoAir XLite NXT slaapmat die Therm-a-Rest met ingang van seizoen 2023 op de markt brengt, is in opgeblazen toestand 1,2 centimeter dikker. Dat is uiteraard een stukje comfortabeler. Ook is de isolatiewaarde verbeterd. De R-waarde is nu maar liefst 4,5.

Gewicht is gelijk

Ondanks het verbeterde comfort en de hogere isolatiewaarde is de Therm-a-Rest NeoAir XLite NXT niet zwaarder geworden. Hij heeft exact hetzelfde gewicht als zijn voorganger. Het gewicht is belangrijk voor lichtgewicht kampeerders en in dit geval hoeven de grammenjagers zich dus geen zorgen te maken.

Minder gekraak

Wat ook in hoge mate aan het slaapcomfort bijdraagt, is het feit dat de nieuwe NeoAir XLite NXT een stuk stiller is. Het geluidsniveau van het ‘gekraak’ dat tijdens het bewegen en omdraaien ontstaat, is volgens Therm-a-Rest maar liefst met 83% gereduceerd.

Therm-a-Rest NeoAir XTherm NXT

In het voorjaar van 2023 introduceert Therm-a-Rest niet alleen de volgende generatie van de NeoAir XLite slaapmat, maar ook een verbeterde versie van de NeoAir XTherm slaapmat, de NeoAir XTherm NXT. Deze NeoAir XTherm NXT-slaapzak is ontworpen voor extreme, koude weersomstandigheden.

Lichter, maar beter isolatie

De vijflaagse ThermaCapture™-technologie, geïntegreerd in de driehoekige kernmatrix, biedt de beste warmte-gewichtsverhouding van alle slaapmatten op de markt. De ultralichte NeoAir XTherm NXT is zelfs iets lichter dan de huidige XTherm en heeft een R-waarde van 7,3, oftewel 1,4 warmer dan de huidige XTherm). Deze moet volgens Cascade Designs, het bedrijf achter Therm-a-Rest,daardoor een nieuwe standaard in ultralicht comfort en prestaties voor backpacken zetten.

En ook stiller

De verbeterde ThermaCapture technologie is nu geïntegreerd in de Triangular Core Matrix, waardoor deze qua kraken ook aanzienlijk (zes keer, stelt men) stiller is dan de huidige versie. Ook de nieuwe generatie van deze slaapzak is ruim een centimeter dikker geworden, en is dus nog comfortabeler.

Beide slaapmatten zijn in het voorjaar van 2023 verkrijgbaar en zullen ongeveer of iets meer dan 200 euro gaan kosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel