Therm-a-Rest jubileummatras

kampeerzaken.nlIn de kampeer- en buitensportzaken is zojuist de "Therm-a-Rest 40th Anniversary Edition" slaapmat gearriveerd. Cascade Designs, de producent van de Therm-a-Rest slaapmatten, heeft in 1972, dus 40 jaar geleden, patent voor een zelf opblazende matras aangevraagd en in datzelfde jaar ook de productie van deze toen unieke en revolutionaire slaapmatten aangevangen.

 

De zichzelf opblazende Therm-a-Rest slaapmatras combineert het comfort van een luchtbed met de isolatie en compacte afmetingen van een normaal isolatiematje, en vormde in 1972 een ware revolutie.


 

Het jubileummodel, dat nu in de winkels ligt, wordt in een gelimiteerde oplage vervaardigd en lijkt sterk op het oermodel uit 1972. Niets is minder waar, want door de vele innovaties qua techniek en toegepaste materialen is het jubileummodel juist de meest comfortabele en lichtgewicht zelfopblazend matras die Therm-a-Rest heeft gemaakt.

 

De dikte van 50 millimeter biedt veel comfort, terwijl de mat met een gewicht van nog geen 700 gram een stuk lichter is dan het 35 mm dikke oermodel uit 1972, dat 1100 gram woog. Tevens is er een speciale, kortere damesversie, met een aangepaste print en isolatie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel