Award voor Therm-A-Rest

kampeerzaken.nlDe ToughSkin™ van Therm-a-Rest®, een zelfopblaasbare ‘puncture-resistant‘ matras bestand tegen een ondergrond van stenen en struikgewas, heeft tijdens de Europese OutDoor beurs in Friedrichshafen een zilveren OutDoor AWARD ontvangen. Voor deze nieuwe design competitie hebben maar liefst 153 merken uit 21 verschillende landen zich aangemeld. Een internationale jury van experts selecteerde slechts zes topproducten voor de gouden en zilveren Awards.

 De OutDoor INDUSTRY AWARD zet bedrijven in de outdoor industrie in de schijnwerpers die de meest innoverende technologieën toepassen in functionele designs. De Award biedt consumenten een leidraad in hun productkeuze en is een stimulans voor extra concurrentie en vernieuwing in de outdoormarkt.
“Het is een eer om deze AWARD te winnen, we juichen initiatieven toe waarmee de industrie een maatstaf voor hoge kwalitatieve, functionele producten creërt en wat tot herkenning leidt bij consumenten,” aldus Therm-a-Rest Productdevelopment Manager Doug Jacot. “Door een product op de markt te brengen die licht genoeg is voor trektochten en stevig genoeg voor de meest veeleisende omstandigheden en daarbij altijd zijn comfort en warmte behoud, hebben we een nieuwe klassieker ontworpen”.
De nieuwe constructie van Therm-a-Rest is opgebouwd uit een bovenlaag van open celschuim en een onderlaag van 3 mm gesloten celschuim. Deze lagen zijn aan elkaar vast gelijmd met de Therm-a-Rest foam-to-fabric lijm. Het luchtdichte materiaal is beschermd door een onderlaag van dichte celschuim, wat ervoor zorgt dat de matrassen bestand zijn tegen lekkage en een ongekende bescherming bieden op een rotsige en scherpe ondergrond. De ToughSkin™ is verkrijgbaar vanaf november 2006.
Therm-a-Rest is al meer dan 30 jaar marktleider op het gebied van outdoor comfort en is het bedrijf achter de eerste zelfopblaasbare kampeermatras. Doordat kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan, brengt Therm-a-Rest comfortabele en betrouwbare producten op de markt. In tegenstelling tot campingmatrassen is de technologie van de zelfopblaasbare matjes van Therm-a-Rest gebruikt in de Varilite™ rolstoel bekleding. www.thermarest.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel