Thetford innoveert verder met C220 cassettetoilet

Thetford presenteert de opvolger van de C200: het C220 cassettetoilet

Thetford presenteert de opvolger van de C200: het C220 cassettetoilet

ETTEN-LEUR – Meer dan 10 jaar geleden introduceerde Thetford het C200 cassettetoilet. Dit toilet bestaat uit een kunststof basis waaronder zich de cassette bevindt, met daarboven de draaibare, keramieken toiletpot.

Dit model werd al snel een trendsetter en werd de afgelopen jaren in talloze nieuwe caravans en campers ingebouwd. Inmiddels vind Thetford dat het tijd is voor een nieuwe generatie keramische cassettetoiletten en introduceert dit voorjaar daarom de C220 serie.

Tientallen jaren ervaring

Dit nieuwe cassettetoilet is uiteraard al eerder bekend geworden onder de caravan- en camperbouwers zodat de nieuwe 2017 modellen in veel gevallen al met dit nieuwe toilet zijn uitgevoerd. Thetford heeft tientallen jaren ervaring met toiletten voor vrijetijdsvoertuigen zodat het bedrijf als geen ander weet aan welke eisen een betrouwbaar en comfortabel cassettetoilet moet voldoen.

Het nieuwe C220 cassettetoilet vormt volgens Thetford de volgende stap in de ontwikkeling van cassettetoiletten. Gebaseerd op het bewezen ontwerp van de C200 biedt Thetford met de nieuwe C220 een compact en kwalitatief hoogwaardig cassettetoilet met een volledig nieuwe vormgeving. Volgens Thetford biedt het dan ook alles wat je van een Thetford-toilet mag verwachten.

De C220 heeft een grotere en diepere toiletpot met een verbeterde geometrie, waardoor er beter gebruik kan worden gemaakt van de ruimte en een efficiëntere spoeling mogelijk is. Voor een comfortabelere zithouding is de zithoogte verhoogd tot 492 mm. Een duidelijke niveau-indicator geeft aan wanneer je de afvaltank moet legen. De indicator verandert geleidelijk van groen naar rood, zodat je voldoende tijd hebt om het juiste moment te kiezen waarop je de tank wilt legen. In tegenstelling tot de C200 hoef je niet meer met een volle afvaltank te slepen. De afvaltank van de nieuwe C220 is namelijk voorzien van een handige handgreep en wieltjes.

Moderne uitstraling

Het ontwerp heeft een moderne uitstraling, bovendien heeft Thetford zijn best gedaan om ook een zo compact mogelijk toilet te ontwikkelen. De C220 is ook voorzien van de bekende, door Thetford ontwikkelde draaibare toiletpot. De draaibare toiletpot is comfortabel en helpt je om efficiënter gebruik te maken van een beperkte ruimte. Door de toiletpot iets naar links of naar rechts te draaien, kun je de ruimte in de badkamer optimaal benutten.

Drie uitvoeringen

De C220 is verkrijgbaar in de drie bekende uitvoeringen (S/CS/CW) met of zonder spoelwatertank, handmatig of elektrisch spoelsysteem en met of zonder console. Serviceluik 3 kan in horizontale of verticale richting worden aangebracht om de OEM markt maximale flexibiliteit bieden. Ook het oppervlaktebeslag en de gevolgen voor de indeling van het voertuig zijn van belang, voornamelijk voor de OEM afnemers.

Het oppervlaktebeslag van de C220 komt overeen met dat van het meest recente model van Thetford, de C260. Dit vormt ook de basis voor het toekomstige oppervlaktebeslag van de C220, de bestaande C260 en alle toekomstige cassettetoiletten.

De kracht van de eenvoud

Maarten de Roos, Sales & Marketing Director bij Thetford Europe: “Bij de ontwikkeling van dit toilet hebben we eerst de primaire functies en het gewenste prestatieniveau voor deze functies onderzocht en gedefinieerd. We zijn teruggegaan naar de kern en dat is te zien in de nieuwe C220. De kracht van dit toilet ligt in de eenvoud van het ontwerp”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel