Thetford stelt tweede generatie camperkoelkast voor

Thetford T1090 camperkoelkast

Thetford stelt tweede generatie T1090 camperkoelkast voor

Vorig jaar presenteerde Thetford haar allereerste koelkast die specifiek voor een buscamper was ontworpen. De T1090 is een compressorkoelkast waarvan de afmetingen dusdanig zijn uitgekiend, dat deze zo goed mogelijk aansluit bij de omstandigheden waarop zo’n koelkast in een buscamper wordt ingebouwd.

Nu, een jaar later, is het tijd voor een verbeterde versie met een aanzienlijk lager energieverbruik en verbeterd gebruiksgemak.

De nieuwe versie van de T1090 inbouwkoelkast heeft een nieuw vriesvak. Het is nu een geheel geïsoleerd vriesvak. Dat komt het energieverbruik ten goede, dat is namelijk zo’n 14% lager. Ook is de condensvorming sterk verminderd. Door de verbeterde vorm is het vriesvak ook beter te gebruiken en makkelijk schoon te maken.

De vernieuwde T1090 koelkast heeft een inhoud van 90 liter. Het vriesvak meet 6,5 liter. De afmetingen van de koelkast zijn 975 x 481 x 485 mm (h x b x d). Hij weegt 21 kilo, het energieverbruik in dagmodus/nachtmodus bedraagt 0,45 kWh / 0,29 kWh.

Er is nu ook een versie van deze koelkast met een hooggeplaatste handgreep leverbaar, zodat hij ook geschikt is om op de bodem van de camper te plaatsen. Thetford raadt overigens aan om de inbouw van de koelkast door de dealer te laten uitvoeren, om er zeker van te zijn dat hij op de best mogelijke manier is ingebouwd. De nieuwe T1090 koelkast is bij de Thetford dealers verkrijgbaar voor ongeveer 1100 euro exclusief de inbouwkosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel