Thokie001: compacte afzetunit voor VW Amarok

VW Amarok afzetunit camper Thokie001

Compacte afzetunit voor VW Amarok

ZOETERMEER – Als je van camperen houdt en ook meubelmaker bent die onder meer meubels levert voor treinen en vloegtuigen, dan is de stap naar het zelf bouwen van een camper natuurlijk vrij klein.

Dat verhaal ging op voor Thomas Kiene uit het Duitse Schwäbisch Hall. Hij presenteert met de Thokie001 zijn allereerste afzetunit, die geschikt is voor de Volkswagen Amarok.

De afzetunit van Thoman Kiene is 2 meter breed, en als hij op de VW Amarok is geplaatst totaal 2,90 meter hoog. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 4 originele bevestigingspunten van de laadbak. Dat heeft als voordeel dat er geen aanpassingen aan de auto zelf noodzakelijk zijn, zodat je de afzetunit ook op een geleaste of gehuurde Amarok kunt plaatsen. In een basic uitvoering weegt de afzetunit ongeveer 570 kilo en is hij verkrijgbaar vanaf 33.500 euro. Door de korte bouwwijze is het mogelijk om ook als de afzetunit is geplaatst gewoon een aanhanger achter de Amarok te gebruiken. Een boottrailer met zeilboot waarbij de mast tot de tot de trekhaak uitsteekt, uiteraard niet lukken.

De cabine is door die korte bouwwijze totaal ongeveer 4 meter lang. Dat is natuurlijk niet zo heel veel, maar er is evengoed genoeg ruimte voor 3 à 4 personen. In de alkoof is een behoorlijk ruim bed van 195 x 160 cm voorhanden, alsmede 2 opbergvakken met klep. De zit met twee tweezits banken kun je ombouwen tot een bed van 195 x 100 cm. Groot genoeg voor één volwassene, tenzij je héél erg van elkaar houdt, of voor twee kinderen.

Achterin de camperunit vinden we de keuken met koelkast, spoelbakje en kooktoestel. Ook is er een kleerkast, was/toiletruimte met douche, opklapbare wastafel en toilet. De afzetunit is voorzien van een op gas werkende warmwatervoorziening en verwarming. De afwerking van het interieur kan geheel naar wens worden vervaardigd. We kunnen ons ook voorstellen dat het interieur van de foto’s voor veel camperaars iets te uitbundig is. Opvallend zijn verder de verlichting met USB-aansluiting en de tablethouder in de alkoof.

Meer informatie over de Thokie001 kun je vinden op www.my-pickupcamping.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel