Thor Industries neemt Erwin Hymer Group over

Overname Hymer door Thor

Thor Industries neemt Erwin Hymer Group over

Een paar maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat de aandeelhouders van de Erwin Hymer Group de mogelijkheden van een externe investeerder of zelfs van een beursgang overwogen.

Nog niet zo lang geleden ging het gericht rond dat Thor Industries, de grootste Amerikaanse bouwer van recreatievoertuigen, en de Erwin Hymer Group in gesprek waren over een eventuele overname.

Vandaag is officieel bekendgemaakt dat Thor Industries inderdaad de Erwin Hymer Group over gaat nemen. Dit wordt gedaan door middel van een aandelenruil. De familie Hymer krijgt in ruil voor alle aandelen van de Erwin Hymer Group ongeveer 2,3 miljoen aandelen Thor Industries. Dat aandelenpakket vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 2,1 miljard euro. De familie Hymer blijft dus ook betrokken en actief in de recreatiebranche.

De definitieve overdracht zal naar verwachting aan het eind van dit jaar plaats vinden, na het verkrijgen van de noodzakelijke goedkeuring van de diverse instanties. Zodra de overname definitief is, is hiermee het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van recreatievoertuigen ontstaan. De overname van de Erwin Hymer Group is puur bedoeld om de uitgezette koers van het bedrijf te kunnen voortzetten. Er is de afgelopen jaren al ontzettend veel geïnvesteerd in de groei van het bedrijf waardoor de aandeelhouders het verstandiger vonden om ook externe investeerders te zoeken om de investeringen die ook in de toekomst nodig zullen zijn, te kunnen financieren. Die investeerder is nu dus gevonden in Thor Industries.

Like dit artikel
Tweet dit artikel