Thor Industries ontwikkelt laadpark voor elektrische recreatievoertuigen

Thor Industries ontwikkelt laadpark voor elektrische recreatievoertuigen

Thor Industries ontwikkelt laadpark voor elektrische recreatievoertuigen

Elektrische auto’s winnen steeds meer aan populariteit. Het opladen daarvan is in West-Europa doorgaans geen probleem. Tenzij je met die elektrische auto ook een caravan trekt. Vanwege het toegenomen energieverbruik moet je de auto onderweg dan vaker opladen.

Als je de auto onderweg aan een snellader op wilt laden, dan wordt het vanwege de caravan wat lastiger. Mocht je een laadpark van Fastned treffen, dan kan de caravan meestal aangekoppeld blijven. Maar in bijna alle andere gevallen moet je de caravan afkoppelen. Reden voor Thor Industries om een laadpark te ontwikkelen waarbij de caravan gewoon aangekoppeld kan blijven. Dit concept is uiteraard ook geschikt voor campers.

Thor Industries

Wie Thor Industries niet kent: dit is een van de grootste producenten op het gebied van recreatievoertuigen. Dit Amerikaanse bedrijf maakt zelf campers maar is daarnaast ook eigenaar van de Erwin Hymer Group, met merken als Eriba, LMC, Bürstner, Dethleffs en natuurlijk ook Hymer. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst, als het aandeel elektrische auto’s veel hoger ligt dan nu, nog voldoende caravans en campers verkocht worden kondigt Thor Industries de ontwikkeling van een innovatief concept voor het opladen van elektrische campers en elektrische caravantrekkers.

Innovatief laadpark voor een elektrische toekomst

Dit laadpark is speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen die worden gesteld van het opladen van elektrische recreatievoertuigen en van recreatievoertuigen die door een elektrische auto worden getrokken. Het concept biedt een oplossing voor een breed scala aan voertuigen en combinaties, variërend van een klein elektrisch camperbusje tot een grote elektrische ‘liner’ en een elektrisch auto die een caravan trekt.

Thor Industries ontwikkelt laadpark voor elektrische recreatievoertuigenEn mocht de caravan zelf ook een elektrische aandrijving hebben, kan ook de accu van die caravan tegelijkertijd worden opgeladen. Het laadpark van Thor biedt namelijk de mogelijkheid om gelijktijdig twee laadaansluiting te gebruiken. We zijn wel benieuwd of het tot problemen leidt als de laadpoorten van de auto en caravan ieder aan een andere kant zitten.

Aangename ervaring

Thor Industries anticipeert dus duidelijk op een toekomst waarin elektrische recreatievoertuigen een centrale plaats innemen. Het ontwerp van het laadstation laat zien dat men veel aandacht heeft voor de behoeften van deze specifieke gebruikersgroep. Met brede toegangswegen, ruime manoeuvreerruimte en speciale voorzieningen zoals rustplaatsen en picknickgebieden, streeft Thor Industries ernaar om de ervaring van het opladen even aangenaam te maken als de reis zelf.

Duurzaamheid en comfort

Het concept van Thor Industries omvat ook diverse duurzame elementen. Zo zijn er zonnepanelen die energie opwekken, een regenwateropvangsysteem en faciliteiten voor afvalrecycling. Daarnaast biedt het station diverse voorzieningen zoals speelplaatsen en fitnessapparatuur, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om te ontspannen en te genieten van de omgeving terwijl hun voertuig wordt opgeladen.

Het ontwerp moet ook harmonieus met de natuur integreren door middel van een uitgekiende landschapsarchitectuur, waaronder bermen, bomen en groene ruimtes. Deze benadering onderscheidt zich duidelijk van traditionele laadstations.

Like dit artikel
Tweet dit artikel