Thor Industries rondt overname Erwin Hymer Group af

Thor Industries overname Erwin Hymer Group

Thor Industries rondt overname Erwin Hymer Group af

Het Amerikaanse Thor Industries kondigde afgelopen vrijdag de voltooiing aan van de overname van Erwin Hymer Group (EHG), een van Europa’s grootste fabrikanten van recreatieve voertuigen, met ingang van 1 februari 2019. Door de fusie van Thor en EHG ontstaat ’s werelds grootste fabrikant van recreatievoertuigen met een leidende marktpositie in Noord-Amerika en Europa.

De Noord-Amerikaanse activiteiten van de EHG zijn uitgesloten van de overname. Dat resulteert in een vermindering van de aankoopprijs met 170 miljoen euro (194 miljoen dollar) en een vermindering van de over te nemen verplichtingen met 180 miljoen euro (205 miljoen dollar).

Speciaal moment

“Dit is een speciaal moment voor Thor. Met de overname van de Erwin Hymer Group kunnen we onmiddellijk een leidende positie innemen in de dynamische Europese vrijetijdsvoertuigenmarkt”, aldus Bob Martin, President en CEO van Thor. “Als ’s werelds tweede grootste markt voor recreatieve voertuigen is Europa de volgende logische stap om het volgende hoofdstuk in ons groeiverhaal te openen. We hebben al enkele jaren goede relaties opgebouwd met het management van de EHG en maken nu gebruik van de strategische kans om de Europese markt te betreden met een marktleider. De EHG heeft enorme mogelijkheden qua productontwikkeling, technologie en productie die de gevestigde kracht van Thor op de Noord-Amerikaanse markt aanvullen en van ons gecombineerde bedrijf de wereldleider op de markt voor vrijetijdsvoertuigen maken”.

Geografische uitbreiding kernactiviteit

“We implementeren systematisch ons strategisch groeiplan. Sinds de overname van Jayco in 2016 hebben we tal van mogelijkheden onderzocht. We zijn tot de conclusie gekomen dat de geografische uitbreiding van onze kernactiviteit recreatievoertuigen naar de Europese markt de beste manier is voor groei op lange termijn. Met de afronding van de transactie kunnen we ons nu richten op het delen van best practices en het bereiken van significante operationele synergieën,” voegde Bob Martin eraan toe.

Begin van de volgende groeifase voor Erwin Hymer Group

Martin Brandt, CEO van de Erwin Hymer Group, zei: “De afronding van de verkoop van de EHG aan Thor markeert het begin van de volgende groeifase voor ons bedrijf. We kijken ernaar uit om samen te werken, van elkaar te leren en onze bedrijfsprocessen verder te verbeteren om overtuigende producten te leveren aan onze klanten en hun families. Nu we de gecombineerde sterke punten van onze bedrijven beginnen te benutten en wereldwijd de beste praktijken delen, zijn we optimistischer dan ooit over de toekomst van onze gecombineerde activiteiten”.

Ideale strategische eigenaar voor de lange termijn

Christian Hymer, zoon van wijlen oprichter Erwin Hymer, zei: “In Thor hebben we de ideale strategische eigenaar voor de lange termijn gevonden voor dit geweldige bedrijf, gebouwd door onze vader. Met zijn middelen zal Thor de ondernemersgeest die kenmerkend is voor de Erwin Hymer Group en die de bedrijfscultuur van beide bedrijven doordringt, blijven bevorderen. Als aandeelhouders zet onze familie zich volledig in voor het succes op lange termijn van Thor en de Erwin Hymer Group”.

Overname

De overname omvat voornamelijk de businessunits van de EHG in Europa, die het merendeel van de bestaande operationele activiteiten van de EHG uitmaken en van strategisch belang zijn voor de overname. De overname van EHG biedt het gecombineerde bedrijf aantrekkelijke groeimogelijkheden op korte en lange termijn door de leidende positie van de EHG in de groeiende Europese markt voor vrijetijdsvoertuigen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel