Thule introduceert met de Outset een daktent voor op de trekhaak

Thule Outset tent voor op de trekhaak

Thule introduceert met de Outset een daktent voor op de trekhaak

Het is nog veel te vroeg om te zeggen of Thule’s Outset tent tot een revolutie in de wereld van tenten en daktenten zal leiden, maar interessant is het concept wel. Om het heel kort samen te vatten: de Thule Outset tent is een daktent die je niet op het dak maar op de trekhaak vervoert.

Wie graag met de daktent op stap gaat, zal ongetwijfeld hebben ondervonden dat het een hele klus is om de tent op het autodak te tillen en monteren. En ook het slapen op die hoogte is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien neemt door de windvang het brandstof- of energieverbruik enorm toe en wordt ook de stabiliteit van de auto negatief beïnvloed. Vandaar dat Thule met de Outset tent komt, wat een interessant alternatief voor een normale daktent kan zijn.

Steeds meer mogelijkheden

Kamperen heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. De verscheidenheid onder de kampeermiddelen is groter dan ooit. Van het huren van een luxueuze glampingtent tot een lange reis met een stoere off-road camper, minimalistisch wildkamperen in Scandinavië of ‘gewoon’ met de tent, caravan of vouwwagen naar de camping naar het Zwarte Woud of de Ardeche, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met de komst van de Thule Outset tent komt er binnenkort – de tent is nog niet in productie – nog een mogelijkheid bij.

Thule’s Outset tent

Thule, een merk dat al jaren geleden zijn productengamma van trekhaken en fietsendragers uitbreidde naar kampeer- en outdoorproducten, heeft op de Caravan Salon in Düsseldorf een nieuwe tent geïntroduceerd: de Outset. Deze tent is niet zomaar een toevoeging aan het bestaande assortiment; het is een product dat de manier waarop we kamperen fundamenteel kan veranderen. In tegenstelling tot traditionele daktenten, die op het dak van een voertuig worden gemonteerd, wordt de Outset aan de trekhaak van de auto bevestigd. Tijdens de rit bevindt de Outset zich veilig en makkelijk aan de achterkant van het voertuig.

Op de trekhaak

De Outset is dus een geïntegreerde tent die speciaal is ontworpen voor trekhaakmontage. De trekhaakarm kan in verschillende posities worden gekanteld, waardoor de achterklep van het voertuig toegankelijk blijft. Dit maakt het laden en lossen van bagage een stuk eenvoudiger. Het ontwerp lijkt op het eerste gezicht op een trekhaakkoffer, maar schijn bedriegt. Bij aankomst op de kampeerplek kan de tent eenvoudig van de trekhaak worden losgekoppeld en uitgevouwen worden op een bijbehorende standaard. Deze standaard is voorzien van telescopische poten om de tent ook op een oneffen ondergrond netjes waterpas op te kunnen zetten. Binnenin de tent bevindt zich een vlak slaapplatform met een comfortabele matras en alsmede verlichting.

Lancering voor komende zomer

De Outset die Thule op de Caravan Salon presenteerde, bevindt zich momenteel nog in de ontwikkelingsfase, maar de geplande lancering staat voor de zomer van 2024 op de agenda. Thule’s nieuwe product belooft een interessant nieuwe dimensie toe te voegen door de vrijheid van kamperen met een voertuig te combineren met het avontuur van kamperen op de grond.

Foto’s 6 t/m 9: Messe Düsseldorf – Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel