Thule neemt Tepui daktenten in programma op

Thule Tepui Daktent

Thule neemt Tepui daktenten in programma op

Het Zweedse Thule, een van de grootste specialisten op het gebied van dakaccessoires, heeft eind 2018 Tepui ingelijfd. Dit Amerikaanse bedrijf is in eigen land een bekend leverancier van daktenten.

Daktenten sluiten natuurlijk prima aan bij de dakdragers waar Thule een uitstekende reputatie mee heeft opgebouwd. Ze vormen daardoor een mooie aanvulling op het programma van Thule.

Overname

Tepui heeft een behoorlijk groot assortiment en bestaat inmiddels bijna tien jaar. Het bedrijf staat in de Verenigde Staten bekend om haar degelijke, doordachte producten. Daardoor is het bedrijf in de loop van het bestaan uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers op dit gebied. De producten van Thule en Tepui vullen elkaar prima aan. Veel tenten van Tepui worden ook op Thule dakdragers gemonteerd. De overname is wat dat betreft een redelijk logische stap. De merknaam Tepui blijft (voorlopig?) behouden. Sinds de overname door Thule prijken nu beide merknamen op de covers.

Vier modellen in Europa

Voor de Europese markt heeft Thule zelf drie modellen geselecteerd, alle met een zogenaamde softcover. Dit zijn de Ayer, Kukenam en Autana welke al of op zeer korte termijn verkrijgbaar zijn. Niet via de normale Thule-dealers, maar via de specialisten in daktenten. Bij een van die dealers (Daktent.nl) zagen we overigens nog een vierde model met hardcover, de HyBox.

Like dit artikel
Tweet dit artikel