Tijdelijke grenscontroles Duitsland

Grenscontroles Duitsland

Tijdelijke grenscontroles Duitsland

HAMBURG – We weten tegenwoordig niet beter of we kunnen in het kader van het Schengen akkoord zonder enige grenscontrole naar België of Duitsland rijden. Maar dat gaat tijdelijk veranderen als je naar Duitsland wilt reizen.

Er vindt op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli namelijk een G20-top plaats in Hamburg. Rondom die top heeft de Duitse regering vele veiligheidsmaatregelen genomen. Eén van de maatregelen is het tijdelijk instellen van grenscontroles.

Deze top is uiteraard niet alleen een potentieel doelwit voor terroristen, men verwacht namelijk ook dat er rond die top een aantal grote demonstraties zal worden gehouden. Dergelijke demonstraties kunnen ook relschoppers aantrekken. Daarom heeft Duitsland maatregelen genomen om te voorkomen dat relschoppers uit de omringende landen naar Hamburg reizen. De grenscontrole is niet permanent, maar zal flexibel en incidenteel worden ingezet. Hoewel deze controles als zijn begonnen, heb je kans dat je deze nog helemaal niet treft.

Evengoed kan het geen kwaad om er rekening mee te houden. Ze duren tot 11 juli 2017. De veiligheidsmaatregelen in Hamburg zijn uiteraard nog veel uitgebreider, zodat het openbare leven én de dorgaande wegen in en rond Hamburg behoorlijk ontregeld kunnen zijn. De wegen naar het centrum van Hamburg zijn vanaf 6 juli zelfs helemaal afgesloten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel