TinyVroum Capsulbike: een complete caravan voor achter de e-bike

TinyVroum Capsulbike

TinyVroum Capsulbike: een complete caravan voor achter de e-bike

E-bikes hebben de afgelopen jaren een ware revolutie teweeggebracht in de manier waarop wij ons verplaatsen. Er worden nu zelfs meer nieuwe e-bikes dan gewone nieuwe fietsen verkocht. We zien ook steeds meer mensen die de e-bike als vervoermiddel voor hun vakantie gebruiken.

Voor wie het bikepacken met een e-bike en tentje wat te primitief is, dient er zich een wat luxer alternatief aan. De TinyVroum Capsulbike is een caravan die speciaal is ontworpen om achter een e-bikes te koppelen en onderscheidt zich door een behoorlijke hoeveelheid comfort.

Wel even wennen

Natuurlijk zal het niet voor iedereen weggelegd zijn, om met de TinyVroum Capsulbike te rijden. Hij is weliswaar heel compact gebouwd maar heeft nog steeds een lengte van 2,5 meter en kan maximaal 150 kilogram wegen. Dat is echt wel even wennen.

Daarbij komt uiteraard ook een stukje veiligheid – altijd een belangrijk aspect – om de hoek. De TinyVroum Capsulbike voldoet volgens de fabrikant aan alle veiligheidseisen en is uitgerust met draadloze LED-richtingaanwijzers voor extra zichtbaarheid op de weg.

Het frame is gemaakt van lichtgewicht aluminium, terwijl de buitenkant is bekleed met duurzaam, weerbestendig materiaal.

Comfort en luxe

Maar als je met deze caravan op pad gaat, dan merk je dat hij zich onderscheidt van andere e-bike caravans. De TinyVroum Capsulbike zet nieuwe maatstaven als het gaat om comfort en luxe in e-bike caravans. Terwijl andere fietsaanhangwagens optionele keukenapparatuur bieden, is de Capsulbike de eerste die standaard wordt geleverd met koelbox en kookapparatuur én een complete was/toiletruimte. Hiervoor levert men een privacytentje mee, waarin je de opklapbare toiletpot met biologisch afbreekbare afvalzakken kunt plaatsen. Ook zit er een op het dak van de caravan te plaatsen zonnedouchesysteem bij, zodat je in dat tentje ook kunt douchen.

TinyVroum heeft de Capsulbike ook uitgerust met een ingebouwde 50-Ah lithiumaccu, die wordt opgeladen door een 140-W zonnepaneel. Deze accu voorziet het douchesysteem, de binnen- en buitenverlichting en twee USB-aansluitingen van stroom. Als extra optie biedt het bedrijf zelfs een entertainmentpakket aan, inclusief een mobiele beamer en een inklapbaar projctiescherm.

De Capsulbike wordt geleverd met twee opbergtassen en beschikt over bevestigingsriemen aan zowel de binnen- als buitenkant voor het vastzetten van fietstassen, kleding en andere bagage. Dit is een doorontwikkeling van TinyVroum’s eerdere kampeertrailers voor auto’s.

Niet goedkoop

Wie denkt dat de TinyVroum Capsulbike een ‘budgetoplossing’ is, komt bedrogen uit. Hij is zeker niet goedkoop; de basisprijs begint bij €7.000. Gezien het doordachte ontwerp, de reeks aan voorzieningen mogelijkheden alsmede het niveau van comfort, lijkt de prijs te billijken. Niettemin is dit een fors bedrag. De Capsulbike wordt overigens in Frankrijk gemaakt en kan door TinyVroum naar verschillende Europese landen worden verzonden.

We kennen TinyVroum overigens ook van de doordachte ‘Survivor’ minicaravan, waar we al eerder over schreven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel