TinyVroum introduceert tweede generatie Survivor minicaravan

TinyVroum Survivor 2 minicaravan

TinyVroum introduceert tweede generatie Survivor minicaravan

Ook in Europa zien we, zoals we laatst ook schreven, steeds vaker ‘camping trailers’ en ‘teardrop trailers’ op de markt komen. Het Franse bedrijfje TinyVroum is al enige jaren bezig met de ontwikkeling van een stoere, compacte minicaravan die de eigenschappen van zowel een camping trailer als outdoor trailer lijkt te combineren.

Deze Survivor minicaravan, waarvan nu de tweede generatie beschikbaar is, is compact gebouwd en beschikt over een opbouw met twee slaapplaatsen. Net als bij een teardrop trailer, maar de opbouw is lang niet zo gestroomlijnd. Bovendien heeft hij, net als een camping trailer, een keur aan luiken, opbergvakken en luifels.

Compact, maar niet echt gestroomlijnd

Volgens de maker is de TinyVroum Survivor bij uitstek geschikt om met een elektrische auto te trekken. Daarvoor zou hij eigenlijk iets gestroomlijnder mogen zijn maar het zou inderdaad prima kunnen. En je kunt zo’n compacte caravan natuurlijk ook prima met een kleine (hybride) auto trekken.

Het voertuig heeft een lengte van 3,5 meter en een gewicht van slechts 750 kg. Het frame is gemaakt van licht en duurzaam aluminium sandwichmateriaal. Ondanks zijn compacte formaat, biedt de Survivor een redelijk aantal voorzieningen.

Interieur

Het interieur is uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed (plus een kinderbed) en de nodige bergruimte. Aan de buitenzijde, achteraan, vinden we een kleine keuken, die deels is ingebouwd en deels uitklapbaar is, met onder anderen een gasfornuis en koelbox. Ook is er speciale douchetent die aan de zijkant van de caravan kan worden gemonteerd, en wordt gevoed met het water van een zonnedouche. Dankzij het gebruik van zonnepanelen, gecombineerd met een huishoudaccu, is de Survivor qua energie grotendeels zelfvoorzienend.

Naast de basisvoorzieningen biedt de Survivor ook enkele extra functionaliteiten die het comfort en gebruiksgemak verhogen. Denk hierbij aan USB-oplaadpunten, LED-verlichting en een geïntegreerd audiosysteem. Deze extra’s maken het verblijf in de caravan niet alleen aangenamer maar ook praktischer. Wie er prijs op stelt, kan ook de ingefreesde teksten laten personaliseren.

Modulair

De bedenker van de Survivor heeft ook rekening gehouden met modulariteit. Verschillende onderdelen van de caravan kunnen eenvoudig worden aangepast of vervangen, waardoor eigenaren de vrijheid hebben om hun voertuig aan te passen aan hun specifieke behoeften.

Die modulariteit draagt ook bij aan de duurzaamheid, een andere kernwaarde voor TinyVroum. De gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk gerecycled of recyclebaar. De zonnepanelen zorgen niet alleen voor een reductie in het energieverbruik maar maken de caravan ook aantrekkelijk voor de milieubewuste consument.

Redelijk competitief geprijsd

Het Franse TinyVroum bouwt de Survivor minicaravan grotendeels met de hand. Zo’n exlusief product is uiteraard niet goedkoop. De instapprijs van rond de €20.000 is een behoorlijk bedrag. Als je in ogenschouw neemt dat dit een exclusief product is, dat in hele kleine aantallen wordt gebouwd, dan is klinkt dit bedrag niet direct onredelijk. De meer basic teardrop caravans zijn vaak goedkoper maar de stoere ‘offroad’ campingtrailers zijn vaak veel duurder. Wat dat betreft is de Survivor dus aardig competitief geprijsd. Bovendien is dit een van de weinigen in zijn soort die in Europa verkrijgbaar zijn en hier ook worden gemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel