Tipicamp, Beckum

kampeerzaken.nlSpeciaal voor tipikampeerders wordt er van 10 t/m 13 april een paastipikamp georganiseerd op scoutingterrein Beundersveld in Beckum (gemeente Hengelo).

 

Tientallen kampeerders uit binnen- en buitenland zullen daar in de puntvormige tenten overnachten. Tipikamperen is een nieuwe buitensportrage en staat voor een duurzame manier van kamperen met respect voor de natuur.


 

De tipi is een moderne variant van de kåta, een tent die door de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Saami, werd gebruikt. De Saami maakten gebruik van houtvuren en rendiervellen om de winterkou te trotseren. De moderne tipi’s worden verwarmd met behulp van houtkachels. Net als in de oorspronkelijke tenten wordt de warmte geïsoleerd door het gebruik van rendiervellen.

 

Tijdens dit weekend staan gezelligheid, activiteit en genieten van het buitenleven centraal. De kampdeelnemers zullen zelf diverse activiteiten organiseren. Zo kan er deelgenomen worden aan diverse workshops, zoals koken op houtvuur, vuur maken, houtsnijden en hout hakken.

 

Overige activiteiten zijn natuurexcursies, GPS-wandelen en boogschieten. Kinderen kunnen meedoen aan het kinderprogramma, met onder andere boshutten bouwen en dromenvangers maken. Het tipikamp is exclusief voor tipikampeerders.

 

Voor meer informatie: www.tipicamp.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel