Tipicamp op Scoutingterrein St. Walrick

kampeerzaken.nlSpeciaal voor tipikampeerders is er van 29 t/m 31 januari een wintertipicamp. Op Scoutingterrein St. Walrick bij Overasselt zullen tientallen kampeerders uit binnen- en buitenland overnachten in de puntvormige tenten, die oorspronkelijk uit Lapland, in het noorden van Scandinavië, komen.

 

Tipikamperen is een nieuwe buitensportrage en staat voor een duurzame manier van kamperen met respect voor de natuur.


 

De tipi is een moderne variant van de kåta, een tent die door de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Samen werd gebruikt. De Samen maakten gebruik van houtvuren en rendiervellen om de winterkou te trotseren. De moderne tipi’s worden verwarmd met behulp van houtkachels. Net als in de oorspronkelijke tenten wordt de warmte geïsoleerd door het gebruik van rendiervellen.

 

Tijdens het weekend staan gezelligheid, activiteit en genieten van het buitenleven centraal. De kampdeelnemers zullen zelf diverse activiteiten organiseren. Zo kan er deelgenomen worden aan diverse workshops, zoals koken op houtvuur, vuur maken, houtsnijden en hout hakken.

 

Overige activiteiten zijn natuurexcursies, GPS-wandelen en boogschieten. Kinderen kunnen ook meedoen aan het kinderprogramma, met onder andere boshutten bouwen en dromenvangers maken.

 

Dit tipikamp is exclusief voor tipikampeerders. Voor meer informatie: www.tipicamp.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel