The Travel Machine van Tipoon, een caravan met slide-outs én hefdak

Tipoon Travel Machine

De Tipoon Travel Machine

ZOETERMEER – Als het goed is, is The Travel Machine in 2018 te koop. Deze compacte en lichte caravan zou, als hij daadwerkelijk een verkoopsucces op gaat leveren, wel eens tot een revolutie in de caravanwereld kunnen gaan leiden.

Want waar anders vind je een caravan die nog 750 kilo weegt, achter de auto slechts 170 cm breed en 135 cm hoog is, en ook nog eens 4 slaapplaatsen heeft?

Zoiets kon tot dusver alleen met een vouwwagen. Maar The Travel Machine van Tipoon heeft daar toch echt niets mee van doen. Hij heeft gewoon ‘echte’ wanden, er is geen sprake van tentdoek. Op de camping klap je de caravan uit en ontstaat er een behoorlijk ruimte. Aan de linkerzijde is er een kleine slide-out met de keuken, aan de rechterkant is een grotere slide-out waar een tweepersoons bed in past. Daarna is het de beurt aan het hefdak, waardoor een respectabele stahoogte van 195 cm ontstaat. Eigenlijk doen we het dak te kort met die benaming, want het dak is net zo hoog als de halve caravan. Het doet ook wel denken aan het deksel van een broodtrommel.

The Travel Machine is een ontwikkeling van Ebox-développement, een Franse startup van drie jonge ontwerpers. Zij kwamen in 2014 op het lumineuze idee om mini-caravan met 2 slide-outs te ontwikkelen. Daarmee konden ze een caravan realiseren die onderweg heel compact is, maar toch nog genoeg leefruimte biedt. Ook de inrichting, met de multifunctionele dinette en de van binnen en buiten bereikbare opbergladen, bevat een aantal leuke vondsten.

Het prototype werd onlangs op een beurs in Frankrijk getoond. Zoals gezegd: als het goed is dan komt The Travel Machine in 2018 op de markt. Tot die tijd kunnen we ons vergapen aan het promotiefilmpje.

Meer informatie: www.tipoonthetravelmachine.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel