Tjeu van Horne Kampeercentrum Budel: “We ademen caravan”

Dethleffs Nomad 470 FR

De indeling met een fransbed is het best verkocht bij Tjeu van Horne

BUDEL – In de opmaat naar de bekendmaking van het Caravanbedrijf van het Jaar 2014 brengt Kampeerzaken.nl de zes finalisten voor het voetlicht. We spreken met Ralph van Horne, eigenaar van Tjeu van Horne Kampeercentrum Budel in Budel.

Wat maakt jullie tot een finalist?

“Ons bedrijf is heel laagdrempelig in de omgang met klanten. Veel klanten kennen we bij de voornaam. We nemen veel tijd voor de klant, omdat we voor de lange relatie gaan. Koopt hij niet nu, dan misschien over vijf jaar. Dat lijkt omzet-technisch niet handig, maar het verdient zich terug. En natuurlijk krijgt de klant hier een stukje Brabantse gezelligheid. We zijn heel trots op de waardering die we nu krijgen. Het is een compliment voor het hele team en een hele eer om door klanten genomineerd te zijn.”

Familiebedrijf of familiegevoel?

“Mijn vader Tjeu is in 1970 begonnen. Hij is nu 69 jaar. Ik ben met het bedrijf opgegroeid en heb alle stadia doorlopen: van caravanwasser in de schoolvakanties tot eigenaar van dit bedrijf, maar mijn vader denkt nog steeds mee op de achtergrond. Het bedrijf is zijn hobby. Toen ik trouwde hebben onze monteurs in hun vrije tijd een Chateau op schaal nagebouwd, zodat de caravan achter een Fiat 500 kon, onze trouwauto. Dat geeft aan hoe we erin staan: als een team. We hebben een leuke groep. We ademen caravan.”

Wat kun je je van de mystery shopper herinneren?

“Helemaal niets. Soms hadden we een vermoeden, maar die mensen kochten achteraf een caravan, dus we hebben nog steeds geen idee.”

Wat is het bestverkochte caravanmerk/of model van de afgelopen tijd?

“De 470 FR van Dethleffs, de uitvoering met een fransbed en een rondzit. De ideale indeling voor twee, maar ook voor vier personen, bijvoorbeeld als opa en oma ook eens met de kleinkinderen op stap willen. Dethleffs heeft nu een lichtgewicht model, de C*Go. Daar verwachten we ook veel van. Hij is compleet, heeft een hip interieur en is goed geprijsd. Echt een caravan voor een jonge doelgroep.”

Wat is de bestverkochte gadget van de afgelopen tijd?

“Dat is nog altijd de automatische mover waarvoor je niet door de knieën hoeft. Met één druk op de knop zet je hem op de banden. Ook de lichtgewicht accu op lithium verkoopt goed. Hij scheelt de klant 20 kilo in gewicht.”

Hoe groot is jullie liefde voor ‘het caravannen’?

“We gaan zelf altijd met de caravan op vakantie, in voor- en najaar en in de zomer  Met drie kindjes lekker naar Italië. Mooi weer, lekker eten, kortom het echte vakantiegevoel. Caravannen is ontzettend leuk. Lekker buiten zijn, de vrijheid en toch een stukje privacy met je eigen spullen. In een hotel heb je geen buitenleven en bovendien vaste eettijden. Op de camping pak je je eigen pilsje of wijntje, terwijl de kinderen zich vermaken. Ik ben heel enthousiast over het product en bovendien zeer tevreden over Dethleffs. Dat enthousiasme breng je over.”

Hoe ver gaat jullie service?

“Wij proberen het klanten naar de zin te maken op heel veel aspecten en tot op heel grote hoogte. We hebben monteurs die al ruim twintig  jaar in dienst zijn. Echte specialisten. Aanpassingen in het interieur naar de wens van de klant gaan we dan ook niet uit de weg.  Maar we zullen nooit iets adviseren dat ten koste gaat van de kwaliteit. We zijn trots op de Bovag-reviews: ruim 190 klanten en 100 % aanbeveling. We krijgen vaak bedankjes, kaartjes en flessen wijn. Brood meenemen is niet nodig: we leven hier bijna dagelijks op taart.”

Feestje met de klant? (als jullie winnen….)

“Ja natuurlijk, het dak eraf en vuurwerk in Budel. Het wordt vast een feestweekend met champagne en attenties voor onze klanten. En daar houdt het niet mee op.”

Dit is aflevering 2 van 6. Tjeu van Horne Kampeercentrum Budel is een van de zes kandidaten voor de titel Caravanbedrijf van het Jaar 2014. Op maandag 17 maart 2014 maakt de jury de winnaar bekend tijdens het BOVAG Voorjaarscongres.

Like dit artikel
Tweet dit artikel