Toerisme naar Duitsland naar recordhoogte

Toerisme in Duitsland naar recordniveau

Toerisme in Duitsland naar recordniveau

AMSTERDAM – De hoeveelheid toeristische overnachtingen in Duitsland is naar een absoluut record gestegen.

Het Deutsches Bundesamt für Statistik registereerde in de periode van januari t/m augustus 2015 in totaal 54,5 miljoen overnachtingen in accommodaties met een minimum van 10 bedden.

Dat is 2,9 miljoen meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Met die cijfers laat het inkomende toerisme in Duitsland over de eerste 8 maanden van 2015 een stijging van 5,5% zien. Het aantal buitenlandse overnachtingen in de zomermaanden juni, juli en augustus bedroeg 27,4 miljoen. Vergeleken met dezelfde periode in 2014 is dat een groei van zo’n 7%.

Nederlanders grootste groep

De Nederlanders vormen de grootste groep toeristen in Duitsland, we zijn goed voor 8,3 miljoen overnachtingen, een stijging van 2%. Die stijging is weliswaar vrij gering, bovengemiddelde stijgers zijn Zwitserland met 8,6%, de Verenigde Staten met 6,9% en het Verenigd Koninkrijk met 8,4%. Het toerisme uit Italië, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk en België groeit ook gestaag met stijgingen tussen de twee en vijf procent. Meest opvallende stijger is Spanje, het toerisme uit dit land groeide met maar liefst 18,9% waarmee het met stip terugkeert in de top 10.

Groeiende aantrekkingskracht

De bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) Petra Hedorfer ziet dit als een resultaat van de alsmaar groeiende aantrekkingskracht van Duitsland als vakantiebestemming: “Volgens de IPK International World Travel Monitor is het toerisme vanuit Europese landen en overzeese markten naar Duitsland de laatste jaren met 7% méér toegenomen dan het totale inkomend toerisme. De buitenproportionele groei in de zomermaanden bevestigt het belang van dit marktsegment voor het toerisme naar Duitsland. Tijdens de drie zomermaanden hebben we ongeveer een derde van onze jaarlijkse cijfers gerealiseerd”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel