Toeristen bij Oostenrijkse plaatsen Vils en Reutte verplicht op de snelweg

Toeristen bij Oostenrijkse plaatsen Vils en Reutte verplicht op de snelweg

Toeristen bij Oostenrijkse plaatsen Vils en Reutte verplicht op de snelweg

Vorig jaar stelde Oostenrijk een ‘snelweg-gebod’ in voor toeristen. Zij mochten gedurende het hoogseizoen de snelweg op bepaalde trajecten en gedurende bepaalde dagen niet verlaten.

Dit om extreme drukte op bepaalde, bij de toeristen heel populaire binnenwegen, te voorkomen. Vanwege gebleken succes heeft de Oostenrijkse overheid dit ook voor dit jaar ingesteld.

De achterliggende gedachte is dat de moderne navigatiesystemen de bestuurders al heel snel een alternatieve route – via de binnenwegen – voorstellen als er op de snelweg een file staat. Ook willen sommige toeristen liever geen snelwegvignet kopen, zodat ook zij de snelwegen mijden. Dit leidt tot onacceptabele situaties rond sommige filegevoelige trajecten bij de Oostenrijkse grensovergangen. Niet alleen vanwege de verkeersoverlast, maar ook vanwege het feit dat de dorpen langs die binnenwegen bijna onbereikbaar worden voor de hulpdiensten.

Afslagen Reutte-Nord en Vils in de weekenden vermijden

Concreet komt het erop neer dat je als de snelweg vanuit Duitsland via de Autobahn A7 Oostenrijk binnenrijdt, de snelweg niet mag verlaten via de afslagen Reutte-Nord en Vils. De maatregel – die van toepassing is voor álle niet-Oostenrijkse motorvoertuigen – geldt in alle weekenden tot en met 13 september, van zaterdagochtend 7.00 uur tot zondagavond 19.00 uur.

Vorig jaar was deze maatregel ook van kracht rond Kufstein en Innsbrück. De verkeersdrukte in deze regio’s wordt door de politie gemonitord. Zo nodig worden ook daar soortgelijke maatregelen ingesteld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel