Toeristische informatie van de Eifel 2007

kampeerzaken.nlDe nieuwe thematische magazines 2007 van de Eifel zijn beschikbaar. De Eifel is een heel aantrekkelijke vakantiebestemming voor een korte vakantie, of wanneer u liever wat dichter bij huis blijft. Naast de thematische toeristische informatie is er ook een Campingmagazine van de Eifel beschikbaar. Het Kampeermagazine Eifel presenteert 31 campings, die in een bijzondere omgeving, bijvoorbeeld aan de rand van Nationaalpark Eifel, in de natuurparken Nord- en Südeifel, langs beken, rivieren of meren liggen.
 Kampeermagazine Eifel
Het Kampeermagazine Eifel presenteert 31 campings, die in een bijzondere omgeving, bijvoorbeeld aan de rand van Nationaalpark Eifel, in de natuurparken Nord- en Südeifel, langs beken, rivieren of meren liggen. Zeven campings zijn door het Duitse Bureau voor Toerisme onderscheiden met vier sterren en twee met vijf sterren. kampeerzaken.nlDrie campings wonnen Goud en Zilver bij de nationale wedstrijd 2006 „Voorbeeldige campings in Duitsland“ (www.eifel.info).
Kaart Camperbelevenis Eifel
Spontaner kun je de Eifel nauwelijks verkennen dan met de camper. De kaart Camperbelevenis Eifel presenteert 35 staanplaatsen tussen de Duits-Luxemburgse grens in het zuiden en Aken in het noorden en de Duits-Belgische grens in het westen en Moezel en Rijn in het oosten. Van de eenvoudige staanplaats tot en met de luxueuze camperhaven worden alle plekken met adres en voorzieningen in het Duits en in het Nederlands beschreven. Partner bij het opstellen van de flyer is de camperfabrikant Niesmann+Bischoff in Polch.
Fietsmagazine Eifel 2007
Spaak na spaak een afgerond avontuur, zin in ontdekkingsreizen krijg je met het Fietsmagazine Eifel 2007. De fietspaden zijn beschreven met toerkaarten, hoogteprofielen, een korte karakterisering en lijsten met door de ADFC erkende gastheren. Nieuw is een speciaal deel over grensoverschrijdende tochten in de Belgische Ardennen, over tochten rond Mayen, in het gebied waar het wielrenteam van Gerolsteiner vandaan komt, en over "Uitkijken over de Eifel", langs de hoogteroutes van de Eifel. Ook het complete Ahrtal-fietspad wordt beschreven.
(www.eifel-radtouren.de)
Wandelland Eifel-Ardennen 2007
In Wandelland Eifel-Ardennen 2007 vindt de wandelaar rond-, route- en thematische wandelingen langs de dalen van Prüm, Kyll en Our, bij de Eifelmaren, in Nationaalpark Eifel en in de Belgische Ardennen, en lijsten van gastheren die wandelaars vriendelijk ontvangen. Nieuw daarbij zijn de wandelregio Mayen en het nieuwe, steile Eifelbergpad plus tips voor wandeltochten in de Ardennen, rond Stolberg, op het Eifelse bronnenwandelpad en rond Kordel.
(www.eifel-ardennen-wandern.com)
Wandelplezier met radio SWR4 en SWR televisie
In Wandelland Eifel-Ardennen 2007 vindt de wandelaar rond-, route- en thematische wandelingen langs de dalen van Prüm, Kyll en Our, bij de Eifelmaren, in Nationaalpark Eifel en in de Belgische Ardennen, en lijsten van gastheren die wandelaars vriendelijk ontvangen. Nieuw daarbij zijn de wandelregio Mayen en het nieuwe, steile Eifelbergpad plus tips voor wandeltochten in de Ardennen, rond Stolberg, op het Eifelse bronnenwandelpad en rond Kordel.
Tip: van 26 augustus tot 1 september wordt in het natuurpark Südeifel gewandeld met radio SWR4 en SWR televisie.
(www.eifel-ardennen-wandern.com)
Vulkaaneifel-magazine 2007
Vulkanen, maren, lavastromen – versteende getuigen van het explosieve verleden van de Eifel ontmoet je in het Vulkaaneifel European Geopark. Het Vulkaaneifel-magazine 2007 laat zien hoe je geologie live kunt beleven: op de Geo-paden, -routes en -wegen, in de Geo-musea, met de Geopark-ranger, tijdens een fietstocht of wandeling, een autorit langs de Duitse Vulkaanstraat of bij het openluchtconcert "Klassiek op de Vulkaan". Geopark-gastheren – van hotels en campings tot aanbieders van excursies – informeren gasten uitgebreid over de Vulkaaneifel als belevenis.
Geo-hoogtepunt in 2007 is de Geo-belevenisweek van 27 mei tot 3 juni.
(www.geopark-vulkaneifel.de)
Motor-Eifel Map
Voor heerlijk toeren met de motor door de Eifel ben je met de Motor-Eifel Map uitstekend uitgerust. Deze bevat een ADAC-kaart met motorroutes in Luxemburg/Eifel-Ardennen met in kleur gemarkeerde routetips, een extra lijst met de 16 motorvriendelijke, door UEM onderscheiden gastheren van het routeteam Motorrad-Eifel en informatie over garages en service-adressen bij eventuele pech. Meer informatie is te vinden op www.eifel-motorrad.de, zoals de online-routekaart in PDF-formaat of routetips met gedetailleerde routebeschrijving en overzichtskaart. Deze informatie kan direct worden uitgeprint.
Tip: van 8 tot 12 augustus vindt in het gebied rond Luxemburg en in de Eifel de ADAC MotoClassic plaats. (www.adac.de)
Meer informatie over de Eifel op www.eifel.info
(Beelden: Hans-Jürgen Sittig, Archiv Eifel Tourismus GmbH)

Like dit artikel
Tweet dit artikel