Tolheffing in België geldt niet voor campers

Tolheffing België campers

Tolheffing België niet voor campers

ZOETERMEER – Sinds 1 april geldt er in België een tolheffing voor voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Eigenaren van vrachtwagens zwaarder dan 3500 kilo moeten in België tol betalen voor het gebruik van de autosnelwegen en diverse zogenaamde gewest- en gemeentewegen.

Helaas is het lang niet voor iedereen duidelijk of deze tolheffing voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo van toepassing is. Ook onder veel eigenaren van grotere campers was er de nodige verwarring.Op de website van Viapass, het bedrijf dat alles rond de tolheffing in België regelt, staan de uitzonderingen gewoon vermeld. Het goede nieuws is dat eigenaren van campers boven de 3,5 ton dus geen tol hoeven te betalen in België. Net als diverse andere specifieke voertuigen zoals die van hulpdiensten zijn campers vrijgesteld van de omstreden tolheffing.

Deze tolheffing is zelfs behoorlijk omstreden, er zijn zo nu en dan ook de nodige acties van vrachtwagenchauffeurs geweest die hier en daar tot wat opstoppingen hebben geleid. Ook de komende periode worden er nog acties van de protesterende chauffeurs verwacht.

Meer informatie over de Belgische tolheffing vind je op de website van Viapass.

 

© foto: Viapass.be

Like dit artikel
Tweet dit artikel