TomTom lanceert online routeplanner

kampeerzaken.nlTomTom, welbekend van de GPS navigatiesystemen, heeft de definitieve versie van de online routeplanner gepubliceerd.

 

Hiermee zou TomTom wel eens de basis voor de online routeplanner van de toekomst kunnen leggen. Deze routeplanner maakt immers gebruik van online verkeersinformatie, die steeds door de TomTom GPS wordt verzameld.


 

De routeplanner kan niet alleen een route plannen aan de hand van de actuele situatie, maar ook voor een willekeurige datum en tijdstip in de toekomst. De routeplanner maakt dan gebruik van de statistieken in de enorme database met door TomTom gebruikers verzamelde verkeersinformatie. Zo kan er ook voor toekomstige routes een nauwkeurige route worden gepland, waarbij rekening wordt gehouden met de verwachte verkeerssituatie.

 

Een korte test in de Beta-versie leerde ons al een tijd geleden, dat als je voor een bepaalde route in de regio Amersfoort/Utrecht de vertrektijd verandert, de routeplanner dan inderdaad een andere route voorstelt, in plaats van de A27 zou je dan bijvoorbeeld de A28 moeten nemen.

 

Uiteraard biedt de routeplanner de mogelijkheid om de route naar je TomTom te exporteren, of om een link naar de geplande route te ´delen´.

 

De belangrijkste kenmerken van de online routeplanner volgens TomTom:

 

  • Je ontvangt altijd de slimste route met behulp van de door IQ Routes™ daadwerkelijk gemeten gemiddelde rijsnelheden op de weg. 
  • Je ontvangt om de paar minuten live verkeers-informatie via HD Traffic™ (indien beschikbaar) 
  • Je kunt gebruikmaken van de meest recente kaarten, waarin elke dag wijzigingen worden aangebracht dankzij Map Share™ 
  • Je kunt adressen versturen naar je TomTom-navigatiesysteem, zodat je rechtstreeks naar die adressen kunt rijden.
     

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel