Tonke gaat een elektrische camper op basis van de Mercedes-Benz EQV bouwen

Tonke elektrische camper Mercedes-Benz EQV

Tonke gaat een elektrische camper op basis van de Mercedes-Benz EQV bouwen

Het was voor de Nederlandse camperbouwer Tonke al jaren een grote wens om een nieuwe serie met elektrische campers te gaan maken. Om dit te kunnen realiseren hebben de mensen van Tonke de elektrische bestelwagens van alle nieuwe en bestaande voertuigfabrikanten gekeken.

Het ene voertuig bleek te zwaar voor de Europese markt, het andere voertuig was juist weer te licht, of de voertuigen waren nog niet leverbaar. Uiteindelijk is de keus gevallen op een Mercedes-Benz basisvoertuig.

En dat is niet zomaar een basisvoertuig, want het gaat hier om de Mercedes EQV, de luxe elektrische personenbus van de Duitse autofabrikant. Die biedt dus ook heel wat luxe, waardoor die ook uitstekend past bij de hoge kwaliteitsstandaard van Tonke.

Actieradius ruim 300 kilometer

Maarten van Soest, oprichter van Tonke, heeft de elektrische EQV een paar weken mogen testen en is erg enthousiast. Het is niet alleen een prachtig afgewerkte maar ook zeer complete personenbus met standaard navigatie en infotainment, optionele luchtvering en nog veel meer. Dankzij het forse accupakket (100 kWh, effectief 90 kWh) haalde Maarten een zeer bruikbare actieradius van zo’n 320 kilometer.

Twee uitvoeringen

Tonke zal de ‘Tonke EQV’ pas in het voorjaar lanceren. Er zijn nu nog geen andere foto’s dan van de standaard EQV beschikbaar. Hoewel er alleen een prijslijst is, verkoopt Tonke de EQV-camper al volop. Hij komt er als ‘weekender’ met een grote slaapbank over de volledige breedte en een optionele keuken aan de achterzijde, bij de klep en uiteraard ook als volledige camper met meubels en draaikeuken zoals we die kennen uit de Tonke VAN.

Levering vanaf het voorjaar

Vanwege het wereldwijde chiptekort is de Mercedes EQV – net als heel veel andere auto’s – wel moeilijk leverbaar. Het is Tonke echter gelukt om een aantal van de zeer schaarse productieplaatsen in de Mercedes-Benz fabriek te kunnen reserveren. De eerste voertuigen worden waarschijnlijk in het voorjaar geleverd. De prijzen van de Tonke EQV liggen naar eigen zeggen behoorlijk onder de prijzen bij de dealers. Bovendien is er voor de snelle beslissers die nog dit jaar een bestelling plaatsen een speciale aanbieding.

Like dit artikel
Tweet dit artikel