Tot 250 MB gratis internetten in het buitenland met T-Mobile

T-mobile geen roaming buitenland

T-Mobile: Voortaan tot 250 MB gratis dataverkeer in het buitenland.

ZOETERMEER – Per 1 juli 2017 mogen mobiele providers geen aanvullende kosten meer heffen over de grens. Dit heeft het Europees Parlement in oktober 2015 besloten op voorstel van oud-Eurocommissaris Neelie Kroes.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor mensen die ook in het buitenland gebruik willen maken van hun mobiele telefoon. Alleen is het nu nog niet zo ver. De meeste providers berekenen voor bellen, sms-en en met name internetten in het buitenland nog steeds extra kosten. T-Mobile gaat, als eerste grote provider, daar nu al verandering in brengen.

De T-Mobile klanten kunnen vanaf vandaag in het buitenland gewoon uit hun normale bundel internetten en zo tot 250 MB dataverkeer gebruiken zonder dat daar extra kosten voor worden berekend. Hiermee neemt T-Mobile een voorschot op de afschaffing van de dataroaming in de EU. Deze nieuwe regeling geldt voor zowel bestaande als nieuwe privé klanten. Wie een zakelijk abonnement bij T-Mobile heeft, zal helaas tot later dit jaar moeten wachten om ook van deze nieuwe regeling gebruik te kunnen maken..

Volgens Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: ,,Slechts tien tot vijftien procent zet de knop voor de dataverbinding in het buitenland niet uit en koopt een bundel.  Mensen zijn bang voor hoge kosten. Dat wij als telecomaanbieders onze klanten zo beperken is eigenlijk van de zotte. Het wordt hoog tijd om daarmee te stoppen.”

Met de door T-Mobile als maximum hoeveelheid dataverkeer van 250 MB kun je aardig uit de voeten. Voor het versturen van 200 WhatsApp berichten zonder foto’s wordt ongeveer 1 MB verbruikt. De meeste Nederlanders kunnen er dus een aardige tijd mee vooruit.  is bovendien behoorlijk royaal, stelt hij. ,,Als je geen heavy user bent, zoals de meeste Nederlanders, kun je daar een tijdje mee vooruit.”

Uiteraard heeft T-Mobile de nodige commerciële intenties met deze regeling. Het bedrijf is de laatste jaren nogal wat veel abonnees kwijtgeraakt in Nederland en is in een flinke concurrentieslag verwikkeld met andere grote mobiele providers zoals KPN en Vodafone.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel