Touristik & Caravaning 2018, Leipzig

Touristik & Caravaning 2017, Leipzig

Touristik & Caravaning 2018, Leipzig

Wie dit najaar, nu de dagen korter en donkerder worden, behoefte krijgt om weer eens wat kampeergevoel op te doen zou een ritje naar Leipzig kunnen overwegen. De stad zelf is al een bezoekje waard en die citytrip kan dan mooi worden gecombineerd met een bezoek aan de beurs Touristik & Caravaning.

De beurs is de grootste vakantiebeurs van midden Duitsland. Onze oosterburen zijn gewend aan grote beurzen dus dat belooft best wel wat.

De beurs Touristik & Caravaning (TC) wordt gehouden in de Leipziger Messe en biedt een schat aan informatie. Er zijn zowel internationale, nationalen en regionale bestemmingen vertegenwoordigd zodat je er ook het nodige op kunt steken van de diverse vakantiebestemmingen in Duitsland. Vijf dagen lang, van 21 tot en met 25 november, draait het op deze beurs om de mooiste tijd van het jaar. Er zijn in totaal zo’n 500 exposanten, die samen kunnen beschikken over een oppervlakte van ongeveer 60.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, verdeeld over vier hallen. Naast thema’s als toerisme en cruises zien we in Leipzig ook het theme Bike & Outdoor.

Camping & Caravaning

Bovendien is het onderdeel Camping & Caravaning sterk vertegenwoordigd. Niet alleen door de aanwezigheid van de bijna ontelbare hoeveelheid noviteiten voor modeljaar 2019, maar ook doordat er meer leveranciers op het gebied van techniek en toebehoren aanwezig zullen zijn. Daarnaast wordt er ook veel informatie te vinden over zelfbouw campers, seizoensplaatsen en kamperen gedurende het hele jaar. Er zijn dan ook heel veel campings aanwezig op de Touristik & Caravaning 2018.

Vermaak

Ook wie wat verder weg wil of eens een keer niet wil gaan kamperen wordt op zijn wenken bediend. Er zijn aanbieders van allerlei reizen aanwezig, van citytrip tot wereldreis. Daarnaast is er ook het nodige vermaak. Er is een informatief programma dat wordt gepresenteerd door televisiepresentator  Ingo Dubinski, in het outdoorgedeelte staat Thomas Huber, bekend van het legendarische kletterduo „Huber Buam“ op het podium.

Kijken en proeven

Er is dit jaar ook een bijzondere première op de Touristik & Caravaning. De bezoekers kunnen in de beurshallen niet alleen informatie over talloze vakantiebestemmingen vinden, maar ook allerlei lekkers uit die landen proeven.

Foto: Messe Stuttgart

Like dit artikel
Tweet dit artikel