Tourne buscampers

Tourne buscampers

Tourne buscampers, speciaal gemaakt voor Scandinavië

Tourne is een nieuw campermerk, afkomstig uit Slovenië. Het merk was afgelopen voorjaar al in het nieuws maar toen leek het merk nog een belofte. Ondertussen heeft Tourne op de Caravan Salon gestaan en was de afgelopen dagen ook op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te zien.

De campers van Tourne zijn ontworpen voor de veeleisende omstandigheden en de smaak van de Scandinavische markt. Ze zijn dus goed geïsoleerd en strak en modern ingericht.

Bovendien zijn ze standaard erg compleet uitgerust. Behalve een luifel hebben de buscampers van Tourne bijvoorbeeld ook een uitgebreide isolatie, vloerverwarming, een achteruitrijcamera en zelfs een trekhaak.

Voor vier seizoenen

Omdat de camper is gemaakt voor Scandinavische omstandigheden, is de camper prima bruikbaar in vier seizoen. Tourne noemt het dan ook niet voor niets een “All seasons van”. Als isolatie worden 33 mm Armaflex-schuimmatten gebruikt voor de wanden, het plafond, wielkasten, binnendeuren en in de staanders van het frame. Ook de voertuigvloer is geïsoleerd. Deze heeft een geheugeneffect waardoor hij zacht aanvoelt, maar na het betreden van de vloer weer snel zijn natuurlijke vorm aanneemt.

Indeling

De indeling van de Tourne lijkt heel erg op de klassieke indeling met achterin een dwarsbed en voorin de zitgroep. Maar dankzij het “Dream4”-systeem kan de zitgroep worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat de schuifdeur minder makkelijk te gebruiken is. Het achterste bed kan ook worden omgebouwd tot een grote laadruimte. Deze is nog steeds toegankelijk bij gebruik van het bed. Dat is dankzij een schuifpaneel dat het bed scheidt van het woongedeelte. Het slaapgedeelte is voorzien van luidsprekers en twee USB-aansluitingen. De gebruikers kunnen zowel de intensiteit als de tint van de verlichting aanpassen – zelfs vanuit bed.

Keuken & badkamer

De keuken is voorzien van laden die op oversized ladegeleiders zijn gemonteerd. Ook heeft de keuken  een compressorkoelkast van 90 liter en een roestvrijstalen dubbele kookplaat en spoelbak. De badkamer is gemaakt van een robuust, gegoten kunststof en heeft in de douche een dwarsstang voor het ophangen van natte kleding.

Hybride verwarmingsysteem

Tourne maakt gebruik van een hybride verwarmingssysteem waarbij een Webasto Evo 4kW dieselkachel wordt gecombineerd met een Whale warmwatersysteem. Beiden bevinden zich onder de vloer zodat ze beschermd zijn en geen woon- of opslagruimte in beslag nemen.

Compleet

Ook in de uitrusting is te zien dat Tourne de campers uitrust voor minder bevolkte gebieden. Zowel de vers- als de afvalwatertank heeft een inhoud van 100 liter. Ze zijn onder de geïsoleerde vloer geplaatst waarbij het verswatertank wordt verwarmd door de heteluchtkanalen. Tijdens de korte Scandinavische nachten zullen de verduisteringsgordijnen voor de ramen en voorruit van de cabine absoluut en pas komen, evenals het horgordijn bij de toegangsdeur.

Fiat of Peugeot

Kopers kunnen kiezen uit twee basisvoertuigen: de Fiat Ducato of de Peugeot Boxer. Qua formaat en techniek zijn ze vergelijkbaar, qua uitrusting zijn er wel verschillen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel