Toyota Proace als kampeerauto

Toyota proace camper

Toyota Proace als kampeerauto

ZOETERMEER – Het snel en vaak ook tijdelijk ombouwen van een bestelbus naar kampeerauto wordt steeds populairder. De bouwsets en losse modules waarmee je dit eenvoudig kunt doen, waren tot dusver vooral verkrijgbaar voor de populairste bestelwagens, zoals de VW Transporter, Ford Transit en Mercedes Vito.

Maar zijn er ook voor andere merken en modellen. Sterker nog, in Duitsland kun je zo’n omgebouwde bestelbus gewoon bij de Toyota kopen. In Duitsland kan Toyota de compacte Proace Verso namelijk in een kant-en-klaar omgebouwde versie leveren.

toyota proace camper bedHet bedrijf maakt hierbij gebruik van de inbouwunits van het Duitse Ququq. De inbouw omvat een tweepersoons bed, een keukenmodule met kookplaatje, twee watertanks en opbergbox. De units zijn verkrijgbaar voor de 2 kortste versies van de Proace, in zowel 5-persoons uitvoering als die met 3e zitrij, die tijdens het gebruik als camper dan wel beter kan worden uitgebouwd.

In Duitsland biedt Toyota de Proace via de dealers aan met de Ququq Midibox tegen een meerprijs van 2790 euro. Er is geen hefdak bij inbegrepen, en de omgebouwde versie zal in Nederland ook niet voldoen aan de eisen voor een camperkenteken met bijbehorende lagere houderschapsbelasting.

Wie nog meer slaapruimte wil, kan de Proace ook nog voorzien van een ARB Simpson III daktent. Deze biedt een slaapruimte van 2,40 bij 1,40 meter en kan in ongeveer een kwartier worden opogezet. Deze daktent kost inclusief een paar originele Toyota dakdragers ongeveer 2000 euro.

Eventueel kan de Proace tegen een meerprijs van ongeveer 300 euro worden voorzien van een markies van Sunseeker. Hier zijn dan wel weer de dakdragers voor nodig, die los zo’n 400 euro kosten. Voor deze markiezen zijn ook zijwanden en een voorwand leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel