Trekauto van het jaar 2013: VW Golf 1.4 TSI

Trekauto van het jaar 2013De Volkswagen Golf werd onlangs verkozen tot Auto van het Jaar 2013 en gaat er nu ook vandoor met de titel Trekauto van het Jaar. Het gaat hierbij specifiek om de VW Golf 1.4 TSI 140 pk DSG.

Twee jury’s beoordeelden de auto’s op gebruik en rij-eigenschappen. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door ANWB Kampeer & Caravan Kampioen.

De Volkswagen Golf is niet de ruimste auto in zijn klasse, maar zijn rijeigenschappen helpen hem toch aan de titel ‘Trekauto van het Jaar 2013’. De winnende 1.4-140 pk DSG mag 1.400 kilogram trekken.

De 23 deelnemende auto’s waren verdeeld over zes verschillende klassen. In de A-klasse zegeviert de Peugeot 208 1.6 VTi. Winnaar van de B-klasse wordt de VW Golf, tevens de overall winnaar. De Mazda 6 sedan 2.2 D blijkt de sterkste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt de nieuw Ford Kuga 1.6 als eerste. Ford gaat ook bij de mpv’s met de eer strijken, want daar wint de C-Max 1.0 Ecoboost. De overwinning in de All Wheel Drive-klasse is voor de Honda CR-V 2.2 iDTEC.

Het oordeel over de auto’s wordt gevormd door twee onafhankelijk van elkaar opererende jury’s. Aan de hand van onder meer zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak van de trekhaak beoordeelt een jury de ‘vakantiegeschiktheid’ van elke auto. De andere jury gebruikt de testbaan voor een slingerproef en diverse hellingen. Tevens wordt het rijcomfort van de auto’s bepaald op verschillend wegdek. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading in overeenstemming is met de daarvoor geldende ANWB-normen.

In het meinummer van de KCK is een verslag van de Trekautoverkiezing opgenomen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel