Trekauto van het jaar 2014: Peugeot 308

Trekautoverkiezing 2014

Peugeot 308 gekozen Trekauto van het jaar 2014

OUDERKERK – De redactie van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen heeft de Trekauto van het Jaar  2014 gekozen. Na uitgebreid testen kwam de Peugeot 308 1.6 THP als overall winnaar uit de bus.

In totaal 24 auto’s in vijf verschillende klassen deden mee aan de test van ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. In elke klasse is een winnaar aangewezen en daarvan is een auto gekozen tot overall winnaar.

De Peugeot 2008 1.6 VTi zegeviert in de A-klasse. Overall-winnaar, de Peugeot 308 1.6 THP is tevens gekozen tot winnaar in de B-klasse. Het meest veelzijdige model in de C-klasse blijkt de Skoda Octavia Combi 1.2 TSI. In de MPV-klasse eindigt de nieuwe Opel Meriva 1.4 T als eerste. En bij de SUV’s stak de Skoda Yeti 1.2 TSI mt kop en schouders uit boven de andere modellen.

Is de auto geschikt voor de vakantie?

Elke auto is door twee jury’s beoordeeld. De ene jury testte de auto’s op zitcomfort, bagageruimte en het gebruiksgemak van de trekhaak en heeft gekeken naar de geschiktheid van de wagen om ermee op vakantie te gaan.

Hoe gedraagt de auto zich met caravan?

De tweede jury testte de auto’s op de DAF Trucks Testbaan voor een stabiliteitsproef, een acceleratiemeting en het bedwingen van verschillende hellingen. Elke auto trok in de tests een caravan waarvan de belading precies overeenkomt met de ANWB-normen.

Trekautoverkiezing 2014

Meer over de Trekautoverkiezing 2014, de testauto’s en de resultaten is te lezen in het mei-nummer van KCK. Dit nummer verschijnt op 24 april. Vanaf die datum verschijnen de testresultaten ook online.

Like dit artikel
Tweet dit artikel