Trekhaak voor nieuwe Fiat Ducato chassis

kampeerzaken.nlVorig jaar is de nieuwe Fiat Ducato 250 geïntroduceerd met het nieuwe camperchassis. De nieuwste campers met dit onderstel zijn al een tijdje in gebruik. Voor de busvariant van dit model is er al enige maanden een trekhaak leverbaar. Het ontwikkelen en produceren van een EG type goedgekeurde trekhaak voor een voertuig met een overhang (zoals een kampeerauto) heeft echter wat meer tijd nodig door de complexiteit van het trekhaak-systeem. Vanaf april 2007 kan Memo Handelsonderneming deze nieuwe trekhaak met chassisverlenging voor de Fiat Ducato 250 uit voorraad leveren.
 De trekhaak, welke gezien moet worden als een universele montageset, kan gemonteerd worden op bijna iedere Fiat Ducato 250 met camperchassis ongeacht het merk camper (bijv. Bürstner, Dethleffs, Joint etc.). Doordat de lengte van de overhang op maat gemaakt kan worden is deze trekhaak goed te monteren door de camperdealer of garagebedrijf. Voor het monteren van deze trekhaak hoeft er niet gelast te worden aan het chassis. De sterkte van deze trekhaak is 12,5 kN (D-waarde) wat resulteerd van een trekgewicht van 2000 kg (bij een camper van 3500kg). De prijs van deze trekhaak zonder montage inclusief BTW is 998,00 euro.
Tevens is bij deze trekhaak te bestellen een 13 polige kabelset geschikt voor het can-bus systeem van de Fiat Ducato. Door het toepassen van het can-bus systeem in deze Fiat is de montage van de kabelset iets meer werk geworden, omdat er een “versterker” tussen de kabelset en de bedrading van de Fiat gemonteerd dient te worden, voor het uitwisselen en versterken van de elektronische informatie. Wordt deze kabelset niet gebruikt, dan kan het zijn dat er lichten niet goed functioneren. De prijs van deze kabelset zonder montage inclusief BTW is 199,00 euro.
De allernieuwste ontwikkeling op het gebied van camper trekhaken is het gebruik van aluminium onderdelen. Dit om het gewicht van de camper te verlagen. Het merk Adria heeft dit al toegepast op de allernieuwste Coral types. Ook voor deze types kan Memo Handelsonderneming de chassisversterking en trekhaak leveren. Aankomend seizoen zal het gebruik aluminium onderdelen bij meer merken toegepast worden. Ook deze trekhaken mits voorzien van originele delen is dan ook voorzien van EG typegoedkeuring en kan in de meest gunstige omstandigheid 2000 kg trekhaken (geremd).
Kijk voor dealeradressen op www.autoproducten.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel