Trekkingschoen op maat gemaakt binnen 20 minuten

Technica Forge trekkingschoen

Technica Forge: maatwerk trekkingschoenen in minder dan een half uur.

ZOETERMEER – Wandelschoenen en trekkingschoenen worden steeds beter. De techniek wordt steeds verfijnder. De pasvorm en het draagcomfort is tegenwoordig vaak zo goed, dat je schoenen bijna niet meer in hoeft te lopen.

Maar soms zou het toch heel fijn zijn, als je zulke schoenen op maat zou kunnen laten maken. Dat is natuurlijk ook wel mogelijk, maar als je dat door een gespececialiseerde schoenmaker zou laten doen zijn ze wel vele malen duurder. Ook moet je minstens een paar weken wachten voordat ze klaar zijn. Ténzij je de nieuwe schoenen van Technica neemt, die op de Outdoor Messe 2017 werden gepresenteerd.

Deze Italiaanse schoenenfabrikant heeft een jaar intensief onderzoek onder consumenten gedaan en aan de hand daarvan, in nauwe samenwerking met de productontwikkelaars, een geheel nieuw concept wandelschoenen op de markt gezet. Schoenen, die dankzij de C.A.S. techniek in 20 minuten geheel aan de vorm van de voet worden aangepast. Dat gebeurt niet in de fabriek, maar in de winkel. Je kunt dus daadwerkelijk binnen een half uur met op maat gemaakte wandelschoenen de deur uit lopen.

De door Technica gebruikte C.A.S. techniek maakt gebruik van thermisch te vervormen materiaal bij de hiel, binnenzijde van de voet en enkel. Daarmee is het mogelijk om zowel het ‘omhulsel’ als het voetbed geheel naar de voet te vormen, zodat de schoen daadwerkelijk als een tweede huid past. Het omhulsel en voetbed worden na elkaar verwarmd, en door middel van vacuümtechniek tegen de voet aan getrokken zodat ze goed aansluiten. Daarna is het slechts een kwestie van afkoelen zodat het materiaal zijn vorm behoudt, waarna de schoen klaar is.

Technica heeft nog meer innovatieve oplossingen in deze ‘Forge’ wandelschoenen verwerkt:

  • Cuff Design, een techniek waarbij de schacht en tong eenzijdig overlappen. Hierdoor worden drukpunten bij de enkel en het scheenbeen alsmede het verschuiven van de tong van de schoen voorkomen.
  • Door het Self-locking Lace Design met lusjes van Kevlar in plaats van metalen oogjes, in combinatie met speciale veters, is er een betere verdeling van de kracht van de veters, die ook beter behouden blijft.
  • Het Gore-Tex® membraan dat de schoen waterdicht en ademend maakt, is bij de schacht elastisch gemaakt om de instap te vergemakkelijken.
  • De Vibram-Megagrip zool het speciale noppen zorgt in combinatie met de EVA tussenzool voor een perfecte grip in alle ondergronden.
  • Speciale leesten voor vrouwen zorgen voor nog meer comfort, en een nog betere grip en ondersteuning.

Het ontwerp van de schoen is bewust minimalistisch gehouden. Ze zijn afhankelijk van het model leverbaar in 3 of 4 kleuren waarbij de kleuraccenten laten zien waar de vervormbare elementen bij de enkel, hiel en binnenkant zitten.

De Forge zal leverbaar zijn in 2 uitvoeringen. De Forge S heeft een bovenzijde van synthetisch stretchmateriaal met TPU gelamineerde versterkingen. Het gewicht van deze schoenen in maat 8 bedraagt 585 gram per schoen. Adviesprijs: € 249,=. De ‘gewone’ Technica Forge wandelschoen heeft een bovenzijde van Nubuckleer dat is gecombineerd met synthetisch stretchmateriaal. Deze schoenen, die per schoen 595 gram wegen, hebben een adviesprijs van € 239,=.

Like dit artikel
Tweet dit artikel