Trigano is stap dichter bij overname Adria Mobil

Trigano fabriek

Gaat Trigano inderdaad Adria Mobil overnemen?

ZOETERMEER – We meldden al eerder dat de Sloveense caravan- en camperproducent Adria Mobil te koop was gezet door haar holdingmaatschappij. Er waren nogal wat bedrijven geïnteresseerd in een overname.

In januari bleek dat er serieuze onderhandelingen waren met de Franse Trigano Groep groep. Dit bedrijf is de laatste jaren zeer actief op het overnamepad. Inmiddels is bekend dat Trigano een stap dichterbij de overname is gekomen.

Trigano had bij de kartelcommissie namelijk een overnameverzoek ingediend, en dat is 8 dagen later al goedgekeurd. Dat wil nog geenszins zeggen dat de overname al een feit is.  Adria Mobil en de holding (Protej Groep) heeft namelijk nog niets officieel bevestigd. Uiteraard blijft het wel heel aannemelijk dat Adria Mobil in Franse handen gaat komen.

De Franse Trigano Groep wordt geleid door François Feuillet. Hij bezit de meerderheid van de aandelen en is ook voorzitter van de bedrijfsleiding. Sinds de Trigano Groep in 1981 onder zijn leiding kwam is het bedrijf tot één van de grootste caravan- en camperproducenten van Europa. De bedoeling is dat die groei nog even door gaat. In een interview met de Franse krant Le Figaro verklaarde hij dat zijn overnamehonger pas in 2020 gestild zou zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel