Trigano neemt Adria definitief over

Adria Mobil - Novo Mesto

Trigano neemt Adria Mobil definitief over

NOVO MESTO – Het duurde even, maar de kartelautoriteiten zijn akkoord gegaan met de overname van Adria Mobil door de Trigano Group. Dat wil zeggen dat Trigano voor 85% eigenaar is van Protej d.o.o, de moedermaatschappij van Adria. De resterende 15% wordt overgenomen door het management van Adria en kan op termijn mogelijk ook in handen van Trigano komen.

Het Sloveense merk Adria, opgericht, in 1965, verliest hiermee allesbehalve haar eigen identiteit. Toen eind 2016 bekend werd dat Adria Mobil door haar eigenaar in de etalage werd gezet, is met de ondernemingsraad overeen gekomen dat Adria haar eigen identiteit zou behouden en dat het bedrijf gewoon in het Sloveense stadje Novo Mesto zou blijven.

Het ‘merk Adria’ is ook te sterk om onzichtbaar te worden in Trigano Group. In de meer dat 50 jaar dat Adria bestaat is het bedrijf uitgegroeid van tot één van de toonaangevende producenten van caravans en campers in Europa. Er werken bij Adria Mobil zo’n 1700 mensen en het bedrijf had in 2016 een omzet van 355 miljoen euro.

Volgens het persbericht van Trigano verwacht de nieuwe eigenaar dat de acquisitie zal leiden tot een sterke synergie, op zowel commercieel als industrieel gebied.  De Trigano Group bood in 2016 werk aan ongeveer 7000 mensen en had een omzet van meer dan een miljard euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel