Trigano neemt meerderheidsbelang in Gimeg

Overname Trigano Gimeg

Trigano neemt meerderheidsbelang in Gimeg

Veel kampeerders realiseren zich waarschijnlijk niet, dat een groot deel van al die handige kampeerspullen die in de kampeerwinkels liggen, afkomstig zijn van groothandels zoals Gimeg.

Gimeg is in Nederland en België zelfs een van de grootste groothandels in de kampeer- en recreatiebranche, en ook in binnen- en buitenhaarden. Het Franse beursgenoteerde Trigano, dat de laatste jaren vanwege de gewenste schaalvergroting diverse overnames heeft gedaan, neemt een meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V.

Internationale groei

Norbert Diederik zal als aandeelhouder en consultant aanblijven. Ook blijft hij direct betrokken bij de ontwikkeling van Gimeg. Frank Gijsberts zal als huidige directeur-aandeelhouder de dagelijkse leiding op zich nemen. Er werken bij Gimeg ongeveer 50 medewerkers. Het bedrijf wist de afgelopen jaren een flinke omzetgroei te realiseren. Niet alleen in de Benelux, maar ook daarbuiten. Men verwacht voor de toekomst een verdere internationale omzetgroei door een focus op de sterke eigen merken.

Norbert Diederik: “Ik kijk uit om de komende jaren met veel energie de ontwikkeling van onze eigen merken Mestic en Travellife internationaal verder vorm te geven. Ik ben trots op wat we tot nu toe hebben gerealiseerd, maar ben ervan overtuigd dat we samen met Trigano de verdere groeistappen internationaal kunnen nemen.”

Frank Gijsberts: “Ik ben heel trots op het team, dat de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan het succes van Gimeg. Ik zie heel veel kansen op ons pad komen die we willen gaan pakken. Een sterke partner als Trigano zal een versnelling en verdere professionalisering geven aan ons bedrijf. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren samen met Trigano en onze medewerkers richting te gaan geven aan deze groei.”

Michel Freiche (Trigano): “de acquisitie van Gimeg past binnen de groeistrategie die we als Trigano hebben uitgezet. De toevoeging van Gimeg in onze business unit “Accessories for Leisure Vehicles” zal leiden tot synergiën en schaalvoordelen. Ook kunnen we de sterke merken van Gimeg internationaal verder laten groeien.”

Sterke merken

Gimeg heeft met de merken Mestic en Travellife twee sterke merken in de kampeer- en recreatiemarkt gezet. Daarnaast zijn er nog de merken Livin’flame, Livin’outdoor en Cosi, waarmee Gimeg weer een sterke positie in de markt voor binnen- en buitenhaarden heeft. Daarnaast heeft Gimge ook een aantal exclusieve merken. Dit zijn niet de kleinste merken, zo verkoopt Gimeg onder anderen producten van zoals Truma, Westfield en Milenco. Daarnaast heeft Gimeg nog een groot scala aan groothandelsmerken in haar portefeuille.

Trigano

De geschiedenis van Trigano gaat terug tot 1935, toen de Trigano-familie begon met het op de markt brengen van textielproducten onder de naam Trigano. Niet vlak daarna komen de eerste betaalde vakantiedagen en Trigano voorziet de vakantiegangers van hun eerste tentstoffen. Dit was het begin van het kamperen, dat Trigano de hele eeuw zal blijven begeleiden. Tien jaar later, in 1945, richten Raymond Trigano en zijn zonen het bedrijf Trigano op, gespecialiseerd in de distributie van kampeer- en sportartikelen. Het bedrijf ontwikkelt en diversifieert zich vervolgens met de oprichting van een caravanbedrijf in 1971. Als gevolg van financiële moeilijkheden neemt Crédit Lyonnais in 1974 de controle over Trigano over. Het bedrijf werd enkele jaren later, in 1987, geprivatiseerd. Tegelijkertijd vond op aangeven van François Feuillet, die zich in 1981 bij Trigano aansloot, de integratie van de productie van campers (1984), aanhangwagens en tuingereedschap (1992) plaats.

Tal van overnames

Trigano ging in 1998 naar de beurs en groeide sterk door bijna jaarlijkse grote overnames te doen, voornamelijk op het gebied van campers. Dat was bijvoorbeeld Autostar in Frankrijk in 1998, Caravans International en Arca in Italië in 1999 en 2001, Auto-Trail in Engeland in 1999, Benimar in Spanje in 2002, Perigord VDL in Frankrijk in 2004, Eura Mobil en Karmann Mobil in Duitsland in 2005, Notin in Frankrijk in 2012, SEA in Italië in 2013, Rimor in Italië in 2015, Auto-Sleepers in het VK en Adria in Slovenië in 2017.

Like dit artikel
Tweet dit artikel