Trigano weer een stap dichter bij overname Adria

Adria Mobil - SloveniëZOETERMEER – Zoals we vlak voor de jaarwisseling al hebben gemeld, is Adria Mobil door haar moedermaatschappij in de etalage gezet om de liquiditeitspositie van die moedermaatschappij te verbeteren.

Er was veel belangstelling voor de overname vanuit heel Europa. Dat is natuurlijk niet verrassend, want Adria Mobil is een modern, gezond en winstgevend bedrijf met een uitstekende reputatie. Uiteindelijk rolde er één bedrijf uit de bus waarmee de onderhandelingen voor een definitieve overname werden gestart, het Franse Trigano.

Nadat in februari al bekend werd dat de bij de kartelcommissie gevraagde toestemming voor de overname door Trigano werd verleend, moest ook nog een soortgelijk verzoek bij de Franse mededingingsautoriteiten worden ingediend. Dit gebeurde op 15 maart. Ook dat verzoek is inmiddels goedgekeurd. De commissie verleende de toestemming onder meer omdat er een sterke concurrentie is van bijvoorbeeld Hymer, Pilote en Rapido en dat het nieuw verworden marktaandeel minder dan 50% is, zodat er geen sprake van een oneerlijke concurrentie zal zijn.

Hiermee is er een volgende stap gezet in de overname van Adria Mobil door Trigano. Als de overname eenmaal een feit is, dan zullen de grote Franse merken te maken krijgen met een concurrent die in Frankrijk bij de campers dan de 5e grootste speler op de markt wordt. Er is door de ondernemingsraad van Adria Mobil overigens bedongen dat Adria haar eigen identiteit en ook haar productiestandplaats in het Sloveense Novo Mesto behoudt. We hoeven dus niet bang te zijjn dat dit bekende en vertrouwde merk van het straatbeeld zal verdwijnen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel