Trigo-Van: nieuw wegdraaibaar transportsysteem van Sawiko

Trigo-Van transportsysteem van Sawiko

Trigo-Van: nieuw wegdraaibaar transportsysteem van Sawiko

De aloude fietsendrager transformeert steeds meer tot een universeel transportsysteem. Dit omdat we achterop de camper niet alleen normale fietsen maar ook e-bikes, scooters, stepjes en nog veel meer willen vervoeren.

Sawiko, een merk van de AL-KO Vehicle Technology Group, springt ook in op deze trend en presenteert het nieuwe veelzijdige Trigo-Van transportsysteem voor buscampers op basis van de Fiat Ducato en soortgelijke basisvoertuigen met een dubbele achterdeur.

Wegdraaibaar

Er zijn nogal wat van dit soort systemen die het openen van de achterdeuren verhinderen, en daardoor de toegang tot het interieur van het voertuig lastig maken. Dat is niet het geval met de nieuwe Trigo-Van. Met dit transportsysteem zijn de achterdeuren van de camper normaal te gebruiken. Dit omdat het transportplatform eenvoudig naar opzij kan worden weggedraaid. Hoewel het Trigo-Van systeem de functionaliteit van de trekhaak op zich op geen enkele manier hindert, zit het transportplatform natuurlijk wel in de weg. Dat betekent dat de trekhaak niet in alle gevallen gebruikt kan worden.

Het platform, dat een draagvermogen van 80 kg heeft, is geschikt voor het vervoeren van twee fietsen, e-bikes of fatbikes. Optioneel is er ook een transportbox verkrijgbaar.

Basisvoertuigen

Trigo-Van transportsysteem van SawikoHet Trigo-Van transportsysteem is geschikt voor populaire basisvoertuigen als de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroen Jumper met een dubbele achterdeur. Het is grondig getest op sterkte en stabiliteit. Het is niet bekend of er ook een soortgelijk systeem voor bijvoorbeeld de Mercedes Sprinter komt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel