Truckland neemt Camper- en Caravancenter Cor van den Oever over

Overname Trucland Camper- en Caravancenter Cor van den Oever

Truckland neemt Camper- en Caravancenter Cor van den Oever over

Camper- en Caravancenter Cor van den Oever is een al meer dan 30 jaar bestaand bedrijf dat zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in de verkoop van campers en caravans, en alles wat daarbij hoort.

Aangezien oprichter Cor van den Oever al een tijdje geleden de pensiongerechtigde leeftijd heeft bereikt, vond hij het tijd om het stokje over te dragen. Daarom heeft hij zijn bedrijf verkocht aan de Truckland Group.

Met de overname van het bedrijf van Cor van den Oever – per februari 2022 – breidt Truckland haar activiteiten binnen de camperbranche verder uit. Veel van de 19 filialen van Truckland hebben al een jarenlange relatie met camperaars, aangezien die bij Truckland vaak een beroep doen voor de service en onderhoud aan hun camper. Door de overname kunnen zij bij Truckland naast het motorisch onderhoud, APK of schaderegeling en/of reparatie nu dus ook terecht voor de aankoop en huur van nieuwe en gebruikte campers.

Camperland Cor van den Oever

Het bedrijf in Herpen zal uiteindelijk onder de naam Camperland Cor van den Oever de toekomst ingaan. Truckland zal dezelfde service verlenen aan alle klanten die al jarenlang in Herpen komen en nog gaan komen. Oprichter Cor van den Oever: “Door deze overname wordt de continuïteit van ons bedrijf geborgd en laat ik het met een gerust hart achter bij Truckland, een bedrijf met een rijke historie en roots in het Brabantse”.

Truckland

Truckland richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren, verhuren en onderhouden van vrachtwagens van het merk DAF, bestelwagens van de merken Fiat, Iveco, Maxus en trailers van de merken Renders en Kogel. Van den Oever is niet alleen een begrip op het gebied van campers in de regio, maar heeft haar sporen verdiend door heel Nederland. Bij Van den Oever werken in totaal 20 medewerkers.

Door de overname neemt de omzet van Truckland met circa 10 miljoen euro toe en worden ook 20 mensen aan het totale bestand van circa 670 medewerkers toegecoegd. De geprognotiseerde omzet komt daardoor op een totaal van circa 300 miljoen euro in 2022. Dit wordt gerealiseerd met circa 670 medewerkers. De overname past binnen de missie en visie van de Truckland Group. Daarin zijn professionalisering en het bieden van totaaloplossingen voor haar klanten de speerpunten.

Eric Theuws, CEO van Truckland: “Middels deze overname breiden we de portfolio in de breedte verder uit. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar campers en camperonderhoud blijft in de komende jaren onverminderd groot. De synergie tussen beide ondernemingen leidt tot meerwaarde voor onze klanten: naast de bestaande service- en onderhoudswerkzaamheden bieden we nu ook de verkoop en verhuur van campers aan. Door ons uitgebreide netwerk van vestigingen is de bereikbaarheid beter en kunnen we de verhuur van campers grootschaliger aanbieden.”

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel