Truma Combi 6 E is verbeterd

Truma Combi 6 E is verbeterd

Truma Combi 6 E is verbeterd

Truma heeft de populaire Combi 6 E kachel en boiler verbeterd. Volgens het bedrijf kun je er langer mee douchen en kan het apparaat het water sneller opwarmen.

Ook is de Combi 6 E voorzien een boost-modus om het interieur sneller op te warmen. Truma brengt het nieuws nu naar buiten, maar het blijkt dat de meest recente recreatievoertuigen al zijn voorzien van de verbeterde versie van de Truma Combi 6 E.

Sneller op temperatuur dankzij Boost-modus

De genoemde boost-modus zal met name worden gewaardeerd door mensen die na een dagje buiten te zijn geweest, hun caravan of camper zo snel mogelijk op temperatuur willen krijgen. In dit geval warmt de Combi 6 E het interieur tot maar liefst 25 procent sneller. Hiervoor maakt de Truma Combi 6 E gebruik van zowel de twee elektrische verwarmingselementen met een vermogen van 900 Watt als de 6.000 Watt die de gasbrander levert. worden opgewekt. Het totale opgewekte vermogen van de nieuwe Truma Combi 6 E bedraagt dan 6.900 W. Gebruikers kunnen die boost-modus niet onbeperkt inzetten. De functie werkt alleen als het verschil tussen de binnentemperatuur en de gewenste temperatuur groter is dan 10 °C. Ook dient het voertuig te zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.

Meer en sneller warm water

Volgens Truma kan de Combi 6 E het water in de boiler 25% sneller op temperatuur krijgen. Ook heeft Truma de temperatuurinstelling gewijzigd. Het warme water heeft nu een hogere temperatuur. Daardoor is er bij het douchen, -waarbij het warme water met koud water wordt gemengd- minder warm water nodig en zal de boiler minder snel op raken.

Hybride

De Truma Combi E is een zogenaamde hybride verwarming en warmwatervoorziening. Hij werkt zowel op elektriciteit of gas, en kan ook met een combinatie van beide worden gebruikt. Er zijn twee elektrische verwarmingselementen in de warmtewisselaar geïntegreerd. Om gas te besparen, kan de Truma Combi 6 E met een combinatie van gas en één (900 W) of twee (1.800 W) elektrische verwarmingselementen worden gebruikt. Als alleen de elektrische elementen worden geactiveerd, functioneert de Combi 6 E volkomen emissievrij en zo goed als geruisloos.

Like dit artikel
Tweet dit artikel